Connect with us
Iulia Skripal a părăsit spitalul. Tatăl său rămâne în continuare internat

Externe

Iulia Skripal a părăsit spitalul. Tatăl său rămâne în continuare internat

La mai bine de o lună după ce a fost găsită în stare de inconștiență alături de tatăl său în orașul Salisbury, Iulia Skripal a părăsit luni spitalul în care era îngrijită de la otrăvirea sa, împreună cu tatăl său, fostul agent rus Serghei Skripal.

Potrivit BBC, Iulia Skripal (33 de ani) a fost dusă într-un loc sigur, în timp ce tatăl său este în continuare spitalizat.

Un purtător de cuvânt al serviciului public de sănătate (NHS) a declarat pentru AFP că o conferinţă de presă este prevăzută pentru ora locală 8:30 (7:30 GMT) la Salisbury (sud-vestul Angliei), unde Iulia şi Serghei Skripal (66 de ani) au fost găsiţi pe 4 martie, în stare de inconştienţă pe o bancă.

Medicii spitalului au anunţat vineri că starea lor de sănătate se ameliorează ”rapid”.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Un diplomat român, printre cei convocați de Ministrul de Externe al Rusiei, în cazul Skripal

Agenţiile DPA şi Sputniknews anunță că Ministerul de Externe al Rusiei a convocat vineri ambasadori. Și alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal.

După moartea fostului agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei, un reprezentant diplomatic al României se află printre cei convocaţi.

Potrivit agenţiei DPA, au fost convocaţi ambasadorii din Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia şi Italia. Precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Albania, România, Ucraina, Letonia şi Macedonia.

Sputniknews menţionează convocarea reprezentanţilor diplomatici a 14 ţări europene, respectiv Italia, Polonia, Olanda. Albania, România, Ucraina, Cehia, Belgia, Letonia, Lituania, Macedonia. Croaţia, Suedia, Danemarca, plus Australia.

Aceştia au fost convocaţi pentru a li se înmâna câte o notă de protest şi a fi înştiinţaţi asupra măsurilor

CITEȘTE ȘI: Rusia, reacție dură după cazul Skripal: 60 de diplomați americani vor fi expulzați
Cazul Skripal: Răspunsul Rusiei nu schimbă cu nimic faptele, afirmă premierul Theresa May
MAE a confirmat că un diplomat român a fost declarat „persona non grata” de Federația Rusă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top