Connect with us
Premierul britanic Theresa May si Vladimir Putin au avut prima intrevedere, cu ocazia summit-ului G20 desfasurat in China, la Guangzhou.

Externe

May si Putin isi exprima, in prima lor intalnire, speranta unei imbunatatiri a relatiilor britanico-ruse

Marea Britanie si Rusia spera la o imbunatatire a relatiilor bilaterale prin dialog, in urma primei intalniri intre premierul britanic Theresa May si presedintele rus Vladimir Vladimir Putin duminica, in marja summitului G20 de la Hangzhou, in China, relateaza Reuters.

Relatiile dintre Londra si Moscova sunt afectate de pozitii divergente fata de razboaiele din Ucraina si Siria, de o intensificare a zborurilor unor bombardiere ruse cu raza lunga de actiune in apropierea spatiului aerian britanic, o tara membra NATO, si de asasinarea prin otravire a fostului spion rus Aleksandr Litvinenko in capitala britanica..

May si-a exprimat speranta unui dialog deschis cu Rusia, in pofida divergentelor puternice dintre cele doua tari, inaintea unei intalniri cu Putin in marja summitului.

Citeste si: Vladimir Putin: Romania si Ungaria, pe lista reconsiderarii granitelor stabilite de cel de-Al Doilea Razboi Mondial

Citeste si: Summit G20, In China: Cele mai importante puncte de discutie

„Recunosc ca exista unele divergente intre noi, ca exista unele zone complexe si grave de ingrijorare si probleme de discutat, dar eu sper sa avem o relatie si un dialog sincere si deschise”, a declarat premierul britanic.

Putin i-a spus lui May ca „toata lumea intelege ca dumneavoastra si echipa dumneavoastra va confruntati cu provocari dificile”, parand sa se refere la decizia Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.

„Va uram succes si speram sa putem sa ne aducem relatiile bilaterale la un nivel mai inalt decat cel din prezent”, a adaugat el.

Cei doi lideri au discutat, intre altele, despre terorism, dosarul sirian, probleme in domeniul securitatii si traficul de droguri, a declarat ministrul rus al Economiei Aleksei Uliukaiev dupa intalnire.

Purin si May „au cautat un teren comun din care sa fie reluat dialogul”, a spus el.

Liderul de la Kremlin si locatara de la numarul zece de pe Downing Street au convenit luna trecuta, intr-o convorbire telefonica, sa imbunatateasca relatiile bilaterale si si-au exprimat nemultumirea fata de situatia acestora, anunta presedintia rusa la vremea respectiva.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top