Connect with us
Moscova lansează un mesaj dur către SUA legat de securitatea propriilor teritorii

Externe

Moscova lansează un mesaj dur către SUA legat de securitatea teritoriilor cu prezență NATO

Moscova lansează un mesaj dur către Statele Unite ale Americii în legătură cu securitatea teritorială. Amenințarea siguranței globale nu vine din Rusia, este de părere ministrul rus al Apărării.

Purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konashenkov, a declarat astăzi că SUA nu trebuie să dea exemplul Rusiei când vine vorba de apărarea unor teritorii. „În Rusia, securitatea statală este o prerogativă care aparține numai liderilor țării”, a declarat Konashenkov, conform Russia Today.

Declarația fermă de la Moscova vine după recentele afirmașii ale lui John Kirby. „John Kirby trebuie să știe, de asemenea, că regiunea Kaliningrad este parte integrală a Rusiei”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

John Kirby este reprezentantul oficial al Departamentului de stat din SUA. Acesta a declarat ca prezența sistemelor aeriene de apărare S-400 și a rachetelor Iskander în zona Kaliningrad reprezintă o amenințare pentru Europa.

O Europă saturată de armamentele și militarii de origini non-europene

Conform generalului rus, adevărata amenințare pentru statele europene nu este Rusia ci o Europă „saturată” de armamentele și militarii de origini non-europene.

Konashenkov i-a reamintit lui Kirby de prezența sistemelor anti-rachetă din Polonia și România construite de americani.

CITEȘTE ȘI: RUSIA: Aleksei Uliukaiev, fost ministru al economiei, în arest la domiciliu

„Lista ar putea continua”, a mai spus generalul. Nu este prima declarație preocupantă pe care oficialii ruși o fac vizavi de acțiunile NATO din Europa de Est.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top