Connect with us
Accident aviatic: Un avion electric s-a prăbușit în Ungaria, nu exista supraviețuitori

Externe

Accident aviatic: Un avion electric s-a prăbușit în Ungaria, nu exista supraviețuitori

Un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit săptămâna trecută pe un aerodrom în apropiere de Budapesta. Pilotul şi copilotul și-au pierdut viața în accident, a anunțaț astăzi compania germană Siemens. Compania dezvoltă pentru acest tip de aeronave, potrivit AFP.

‘Confirmăm că s-a produs un accident în care a fost implicat un avion Magnus eFusion echipat cu unul dintre motoarele noastre electrice”, a anunţat conducerea Siemens, cu sediul central la Munchen.

Cauzele accidentului din 31 mai sunt necunoscute. Grupul industrial german a decis ca ”măsură de precauţie să menţină la sol toată flota Magnus eFusion’ până la încheierea anchetei.

Avion prăbușit în Ungaria, cauzele nu sunt cunoscute

Siemens desfăşoară împreună cu companiile Airbus şi Rolls Royce un program de dezvoltare a propulsiei electrice în aviaţie,. Aceasta este o tehnologie care creează multe speranţe atât în ceea ce priveşte gestionarea traficului aerian tot mai intens cât şi pentru reducerea poluării.

Aparatul care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Ungaria avea două locuri. Avionul era utilizat ca prototip şi avea efectuate 240 de ore de zbor fără incidente, potrivit dpa.

Siemens a programat pentru anul 2020 primul zbor test pentru avioane de linie electrice capabile să transporte între 20 şi 120 de pasageri.

Compania americană Boeing intenţionează la rândul ei să comercializeze un prim avion electric hibrid cu 12 locuri începând din 2022.

Citește și Galați: Avion utilitar prăbușit pe un câmp! În interior se aflau două persoane

Știri de ultimă oră: un accident aviatic în România a avut loc imediat după ora 14:00, miercuri, 06 iunie.

Un avion utilitar a efectuat o aterizare forțată pe un câmp, în zona localității gălățene Băleni. Avionul a luat foc la aterizare, informează AIR24.ro.

Potrivit IGSU, în momentul aterizării forţate, aeronava a lovit uşor remorca unui camion care se deplasa pe câmp.

În urma impactului, un incendiu a izbucnit la un lan de grâu din apropiere.La bordul acestuia se aflau două persoane. Citește continuarea pe AIR24.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top