Connect with us
O altă țară europeană declară frontierele deschise

Externe

O altă țară europeană declară frontierele deschise

Deși pandemia continuă să facă victime, unele state pare că țin situația sub control și sunt pregătite să-și reia activitatea. Mai multe țări europene și-au deschis deja granițele și îi așteaptă pe cetățenii străini și, totodată, permite locuitorilor lor să se deplaseze către alte state care acceptă acest lucru. Printre aceste state se numără și Slovenia, care a declarat că frontierele sunt oficial deschise.

O altă țară europeană declară frontierele deschise

Slovenia a declarat că ține situația sub control și că pandemia a luat sfârșit. De asemenea, autoritățile susțin că Slovenia are cea mai bună situație dintre toate țările europene, ceea ce îi permite o astfel de relaxare în ceea ce privește deschiderea granițelor. Frontierele vor fi deschise doar pentru cetățenii UE, în timp ce toți ceilalți vor respecta măsura de carantină.

„Astăzi, Slovenia are cea mai bună situaţie clinică din Europa, ceea ce ne permite să punem capăt stării epidemice declarate pe 12 martie în ţară.”, a afirmat joi, premierul sloven Janez Jansa.

Slovenia, țară învecinată cu Italia, Croația și Austria, are 2 milioane de locuitori. Din acest număr, a înregistrat în total 1.500 de contaminări şi 103 de decese de COVID-19. În ultimele zile, au fost depistate doar câteva noi cazuri de infectare.

Deși în Slovenia se vorbește de o relaxare, unele măsuri adoptate de autorități vor rămâne în vigoare. Printre acestea se regăsesc și purtarea obligatorie a măștii de protecție, respectarea distanțării sociale și interdicția adunărilor publice de persoane.

Guvernul sloven a anunțat și ce implică relaxarea. Astfel, mai multe restricții vor fi ridicate. Se vor redeschide centrele comerciale şi hotelurile, în cazul în care au puţin de 30 de paturi.

Potrivit radioului public sloven, prin declararea sfârşitului epidemiei, statul evită prelungirea automată, până la sfârşitul lui iunie, a unui set de măsuri de susţinere economică votate pentru a ajuta populaţia şi afacerile. Prin urmare, aceste măsuri se vor încheia la sfârşitul lunii mai.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top