Connect with us
Noi măsuri de prevenire a infectării. Ce reguli trebuie să respecte românii în supermarketuri

Social

Noi măsuri de prevenire a infectării. Ce reguli trebuie să respecte românii în supermarketuri

Situația din țara noastră este din ce în ce mai dificilă. Numărul de cazuri este, în continuare, unul mare, chiar dacă au fost adoptate mai multe măsuri de prevenire a infectării cu noul virus, despre care autoritățile sperau că vor da rezultate. În plus, unele zone sunt mult mai afectate decât altele, iar cazurile sunt extrem de multe. Spre exemplu, Capitala se regăsește în această situație, motiv pentru care va avea loc o ședință în care vor fi analizate mai multe aspecte și vor fi adoptate măsuri mult mai stricte pentru supermarketuri și alte unități comerciale mari. Ce se pregătește pentru cei care nu respectă regulile.

Ce măsuri vor fi adoptate în supermarketuri

În ultima perioadă, situația s-a agravat tot mai mult în unele zone din țară, în special în București. În ultimele zile au fost identificate în jur de câte aproximativ 2000 de cazuri, ceea ce alarmează autoritățile și le determină să adopte noi măsuri.

Vineri urmează să aibă loc o nouă ședință la Prefectura Capitalei, în care primarul general al Capitalei, Nicușor Dan va discuta cu reprezentanții marilor complexuri comerciale și supermarketuri despre mai multe reguli ce ar trebui să fie respectate în incinta acestora, pentru a preveni răspândirea virusului.

Astfel, se va discuta despre triajul epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori, crearea de circuite de acces și defluire, limitarea accesului clienților în funcție de suprafața spațiului comercial, în scopul evitării aglomerării, conform unui comunicat de presă al Prefecturii Municipiului București.

A mai avut loc o ședință cu responsabili de gestionarea pandemiei la nivelul Capitalei, respectiv Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București –Ilfov, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor București.

Astfel, s-a decis intensificarea controalelor acolo unde se constată că măsurile impuse nu au fost respectate cu strictețe, respectiv în mall-uri, piețe agroalimentare, piețe volante, stații de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică. Va fi analizată, în special, obligația angajatorilor de decalare a programului angajaților, astfel încât să se evite aglomerația la locul de muncă.

„Prefectul municipiului București a dispus de intensificarea controalelor care să vizeze respectarea normelor aflate în vigoare la această dată, constatându-se o relaxare, atât în ceea ce privește efectuarea de controale din partea instituțiilor abilitate, cât și în ceea ce privește respectarea de către instituțiile publice și private, de către agenții economici și populație a prevederilor impuse prin H.G. nr. 856/2020.”, se arată în comunicat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top