Connect with us
Matteo Renzi

Externe

Premierul italian susţine că s-a săturat de summituri europene inutile şi vrea acţiuni reale

Premierul Italiei, Matteo Renzi, a declarat sâmbătă după-amiază că blocul comunitar nu poate continua să organizeze summituri europene inutile, în urma cărora nu se ajunge la nicio decizie. Declaraţiile controversate ale liderului italian au loc la o zi după summitul UE de la Bratislava, marcat de lipsa de unitatea a statelor membre în luarea unei decizii privind criza migranţilor şi cotele obligatorii, transmite DPA.

”Italia crede cu putere că Uniunea Europeană are un viitor, dar trebuie să luăm acţiuni reale pentru că aceste puneri în scenă sunt inutile”, a declarat prim-ministrul italian într-un interviu pentru televiziunea locală RTV38.

Liderii europeni au încercat vineri să dea dovadă de unitate la summitul UE de la Bratislava, în ciuda deciziei britanicilor de a părăsi blocul comunitar. Însă, Renzi a criticat summitul pentru că nu ar fi produs nimic altceva decât declaraţii plate.

”Bratislava trebuia să fie un moment de restart pentru UE, însă s-a finalizat cu un document moderat. În martie 2017 va fi summitul UE de la Roma. Deci aveam şase luni cruciale la dispoziţie pentru a face o chestiune imensă, nu putem să continuăm să punem în scenă acelaşi show, dar fără să rezolvăm nimic”, a declarat liderul italian.

Matteo Renzi s-a plâns că autorităţile italiene au fost abandonate în gestionarea crizei migranţilor, fiind nevoie de semnarea unui acord cu statele nord-africane pentru a opri afluxul de migranţi.

De asemenea, liderul italian a insistat că Bruxelles-ul ar trebui să permite Romei o derogare de la ţintele bugetare pentru a investi în deschiderea şcolilor lovite de seism.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top