Connect with us
Un avion a fost doborât de jihadiștii Statului Islamic

Externe

Un avion a fost doborât de jihadiștii Statului Islamic

Jihadiştii Statului Islamic au doborât un avion al forţelor guvernamentale siriene

Agenţia Amaq a anunţat că jihadiştii Statului Islamic au doborât duminică un avion de luptă al forţelor guvernamentale siriene în apropierea localităţii Deir ez-Zur. De asemenea, militarii sirieni au pierdut în timpul nopţii mai multe poziţii din apropierea aeropotului Deir ez-Zur, după ce raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale au lovit din greşeală forţele guvernamentale, scrie Reuters.

”Un bombardier al regimului sirian a fost doborât, după ce a fost lovit de jihadiştii Statului Islamic din Deir ez-Zur”, susţine agenţia de ştiri afiliată grupării teroriste.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat informaţia, precizând că pilotul avionului MIG şi-a pierdut viaţa.

Peste 60 de soldaţi ai regimului sirian şi-au pierdut viaţa în cursul nopţii, după ce poziţiile acestora au fost lovite din greşeală de către raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale.

Washingtonul a prezicat că au fost sistate imediat raidurile aeriene asupra presupuselor poziţii ale jihadiştilor Statului Islamic, care s-au dovedit a fi poziţii militare ale forţelor preşedintelui Bashar al-Assad, după ce Moscova a anunţat că vehicule militare siriene au fost lovite de proiectile în apropiere de Deir ez-Zur.

Raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale, soldate cu victime în rândul forţelor guvernamentale siriene, au pus în pericol viabilitatea armistiţiului negociat de Statele Unite şi Rusia şi au declanşat o întâlnire de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. De asemenea, incidentul a dus la escaladarea tensiunilor dintre Moscova şi Washington.

Statele Unite şi-au exprimat regretul prin intermediul executivului rus pentru aşa-numita pierdere neintenţionată de vieţi omeneşti în rândul forţelor guvernamentale.

Însă, secretarul de presă al Pentagonului a susţinut că reprezentanţii ruşi nu au emis iniţial niciun avertisment atunci când au fost informaţi că avioanele coaliţiei internaţionale vor organiza raiduri în zona unde s-a dovedit că erau amplasate poziţiile forţelor guvernamentale siriene.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit de urgenţă sâmbătă noaptea la solicitarea diplomaţilor ruşi, care au acuzat coaliţia internaţională că pune în pericol armistiţiul sirian.

Moscova a susţinut că raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale sunt o dovadă a sprijinului acordat militanţilor jihadişti, care au reuşit pentru scurt timp să cucerească o poziţie a forţelor guvernamentale siriene din apropierea aeroportului localităţii Deir ez-Zor.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top