Connect with us
Circa un milion de oameni au participat la un protest de amploare la Seul, în Coreea de Sud, contra președintelui Park Geun Hye.

Externe

Protest de amploare în Coreea de Sud! În jur de un milion de oameni cer demisia președintelui

Circa un milion de oameni au luat parte la un mega-protest în Coreea de Sud, cerând demisia președintelui Park Geun Hye, au anunțat organizatorii evenimentului.

În același timp, poliția din Seul spune că ar fi vorba doar de câteva sute de mii de oameni. Manifestația a avut loc lângă Casa Albastră, reședința prezidențială. Park Geun Hye este implicată într-un scandal imens de corupție, legat de o prietenă apropiată, Choi Soon-Sil, care este a fost arestată pentru abuz de putere și fraudă.

Procurorii sud-coreeni încearcă să determine dacă Choi Soon-Sil s-a folosit de relaţia personală cu preşedintele statului asiatic pentru a forţa marile companii să doneze sume importante pentru organizaţia ei caritabilă, printre care se număr donaţii primite de la Samsung. Ulterior, Choi a utilizat sume de bani primite prin donaţii pentru activităţi personale, inclusiv pentru a plăti cursurile de călărie ale fiicei sale.

Citește și: Coreea de Nord a lansat o noua racheta balistica

Choi este acuzată că ar fi intervenit în deciziile guvernamentale luate de preşedintă, deşi aceasta nu deţine nicio poziţie în structura de conducere.  Presa sud-coreeană a descoperit că Choi a avut acces la mai multe documente secrete şi chiar i-a editat unul dintre cele mai celebre discursuri ale preşedintei Park.

Protestarii şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la posibilitatea ca preşedinta să reprezinte doar o marionetă controlată de Choi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top