Connect with us
Publicația Charlie Hebdo ia peste picior drama italienilor sufocați de avalanșă

Externe

Publicația Charlie Hebdo ia peste picior drama italienilor sufocați de avalanșă

Publicația Charlie Hebdo a publicat o caricatură în care ia peste picior drama italienilor sufocați de avalanșă. Revista de satiră franceză deschide cel mai recent număr cu o glumă care a atras numeroase critici în mediul online.

O nouă caricatură scandaloasă

„Revista nu ține cont de moarte”, a comentat un italian după ce imaginea a devenit virală. Nu este prima oară când jurnaliștii francezi ironizează moartea și dramele altora.

Presa italiană a scris astăzi despre „războiul caricaturilor” făcând referire la cea mai nouă copertă Charlie Hebdo. Desenul prezintă o personificare a morțiii, cu o secure în spate, pe schi. Textul care însoțește imaginea îi revoltează pe italieni: „Italia. A benit zăpada: dar nu va fi pentru toată lumea”.

Așa arată coperta celui mai nou număr al revistei de satiră din Franța

Nu este prima oară când publicația satirizează drama italienilor. S-a întâmplat și anul trecut, după cutremurul din Amatrice. Primarul din Amatrice a avut la acea vreme o reacție care a fost aplaudată de toată lumea: „În fața unei macabre provocări a celor de la Charlie Hebdo, noi vom răspunde cu viața”.

CITEȘTE ȘI: Avalanșă în Italia: Opt oameni au fost găsiți în viață. Românca dispărută, printre ei

Redacția revistei de satiră a fost ținta unui atac terorist în luna ianuarie 2015. 8 jurnaliști au murit după ce publicația a postat în mai multe numere caricaturi cu profetul Mohamed, însoțite de texte care au deranjat lumea musulmană. Francezii nu i-au iertat de atunci nici pe refugiați și au făcut glume și pe seama tragediilor aviatice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top