Connect with us
Rupere de nori în Palermo! Cea mai puternică ploaie din istoria orașului (VIDEO)

Externe

Rupere de nori în Palermo! Cea mai puternică ploaie din istoria orașului (VIDEO)

A fost rupere de nori în orașul Palermo din Sicilia. În noaptea de miercuri spre joi s-a înregistrat cea mai puternică ploaie din istoria orașului. Au fost pagube însemnate, locuințe lăsate fără electricitate, și cel puțin două persoane decedate.

Rupere de nori în Palermo! Cea mai puternică ploaie din istoria orașului

Cel puţin două persoane au murit în sudul Italiei în urma inundaţiilor care au avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, în oraşul Palermo din Sicilia, scrie ANSA.

Primarul Leoluca Orlando a anunţat că, timp de două ore, în oraş a fost înregistrată cea mai mare cantitate de precipitații din istoria oraşului.

Ruperea de nori a paralizat o mare parte din Palermo și a lăsat mii de locuințe fără curent electric. Ploaia torențială a durat aproximativ 5 minute.

Conform primelor informații, sunt cel puțin doi morți. Oamenii se aflau într-o mașină care a fost luată de viitură. Autoturismul se afla în pasajul de sub via Leonardo da Vinci, artera principală de acces în oraș. Este, poate, strada cea mai afectată de viitură, fiind transformată într-un adevărat râu.

Pompierii continuă intervenția pentru a găsi posibile persoane luate viitură. Se intervine pentru degajarea șoselei de centură din Palermo.

Italia s-a mai confruntat cu fenomene extreme în 2019. Anul trecut, la Pescara au fost imagini apocaliptice. Ploi torențiale cu grindină de dimensiunea unei portocale. 18 oameni au fost răniți de grindină, inclusiv o femeie însărcinată. Ei au ajuns la spital cu răni la nivelul capului, în principal contuzii și tăieturi.

Gheața a distrus zeci de mașini și a spart geamurile și vitrinele magazinelor, precum și acoperișurile caselor.

Tot în 2019, sicilienii s-au luptat cu incendiile de vegetație, care au cuprins suprafețe intinse între oraşele Palermo şi Trapani.

La acea vreme, în sprijinul pompierilor au fost aduse şi avioane specializate în lupta cu focul, cunoscute ca bombardiere cu apă.

 

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top