Rusia nu exclude varianta unui atac terorist asupra avionului prabusit

25.12.2016
Rusia nu exclude varianta unui atac terorist asupra avionului prabusit

Un avion cu 92 de pasageri s-a prăbușit în Marea Neagră, iar Rusia nu exclude nici o varianta. Se vor lua în calcul inclusiv variantele de atac terorist. Maxim Sokolov, citat de agențiile de presă Tass și Sputnik spune că încă este prematur să formeze o concluzie.

„Comisia de investigaţii analizează diverse ipoteze. Este normal să fie analizate toate cauzele posibile care puteau genera prăbuşirea. Este prematur să vorbim despre un atac terorist”, a declarat Maxim Sokolov, citat de agenţiile de presă Tass şi Sputnik.

Cutiile negre sunt vitale pentru a elucida misterul acestui avion prăbușit. Avionul era de tipul Tupolev Tu-154, iar echipele caută cu disperare cutiile negre pe fundul Mării Negre.

Avionul militar decolase de la Soci duminică dimineaţă şi a dispărut de pe ecranele radarelor după circa 20 de minute. Avionul făcuse escală la Soci pentru realimentare, după decolarea iniţială de pe Aerodromul Şkalovski, situat în apropiere de Moscova. Aeronava militară a dispărut de pe radare în jurul orei 5.40 (4.40, ora României). Avionul militar se îndrepta spre oraşul sirian Latakia. La bord erau 92 de persoane, dintre care 83 de pasageri, în principal membri ai Orchestrei militare Aleksandrov, care urma să concerteze de sărbători în baza militară rusă Hmeymim (Siria), şi jurnalişti, scrie Mediafax.ro.