Connect with us
Singura țară pregătită pentru Covid-19 din Europa

Externe

Singura țară pregătită pentru Covid-19 din Europa

Dacă există vreo țară pregătită pentru Covid-19 pe deplin, aceasta este Finlanda. Cum așa, aflați din rândurile de mai jos.

Singura țară pregătită pentru Covid-19 din Europa

Dacă alte țări duc o lipsă severă de materiale medicale și de protecție, Finlanda este singura țară europeană care este pregătită pe deplin. Cum au reușit? Ei bine, încă din perioada Războiului Rece s-au pregătit intens.

După terminarea Războiului Mondial, câteva țări nordice au ajuns la concluzia că au nevoie de provizii pentru următorul eveniment care îi va zgudui. Astfel, zeci de ani țări precum Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda au făcut provizii în mod permanent. Au adunat consumabile de muniție, combustibil, alimente, echipamente medicale și militare în cantități industriale.

Deși la început au fost 4, după încheierea Războiului Rece, doar Finlanda a continuat să își mărească stocurile, conform Mediafax. Acesta este motivul pentru care Finlanda are un stoc de invidiat de echipament atât medical, cât și de supraviețuire.

Pregătiți pentru ce este mai rău

În momentul în care virusul a ajuns în țara lor, guvernul finlandez a scos la lumină stocurile pe care le-au pregătit încă de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial. Finlanda ar putea fi o țară pregătită pentru Covid-19 mai bine decât oricare alt stat din lume.

„Finlanda a fost întotdeauna gata pentru o catastrofă majoră sau un nou război mondial,” a declarat Magnus Hakenstad, cercetător la Institutul Norvegian pentru Studii de Apărare.

Deși în fiecare an Finlanda a avut cei mai fericiți oameni de pe mapamond, istoria a învățat-o să nu uite să fie pragmatică și precaută, a explicat Tomi Lounema, directorul executiv al Agenţiei Naţionale pentru Furnizarea Materialelor de Urgenţă. Tot acesta a mai declarat:

„Este în ADN-ul poporului finlandez să fie pregătit.

Aici se referă în mod clar la apropierea de Rusia, o țară care este amenințătoare pentru ei.

Când vine vorba de stocul de provizii disponibil, nimeni nu poate știi cu exactitate care este numărul măștilor sau echipamentelor deținute.

Totuși autoritățile au declarat că stocurile sunt păstrate în diferite locații din întreaga țară. Acest lucru face să fie mai ușor de distribuit către unitățile medicale.

În Finlanda, până luni seara, s-au înregistrat 2176 de persoane infectate și doar 27 decedate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top