Connect with us
Țara cu 93 de milioane de locuitori și niciun deces din cauza COVID-19

Externe

Țara cu 93 de milioane de locuitori și niciun deces din cauza COVID-19

Vietmanul are 93 de milioane de locuitori și se află la graniță cu China. Cu toate acestea până acum aici nu a fost înregistrat niciun deces din cauza noului tip de coronavirus. Vietnamul are numai 268 de cazuri de coronavirus, iar dintre acestea 223 sunt vindecate, acesta fiind bilanțul din 22 aprilie.

Țara cu 93 de milioane de locuitori și niciun deces din cauza COVID-19

Primul caz de infecție cu noul coronavirus din Vietnam a fost descoperit în data de 23 ianuarie. De atunci și până în 22 aprilie s-au înregistrat aici doar 268 de cazuri, dintre care 223 s-au vindecat deja și niciun deces!

Un renumit medic epidemiolog de la Institutul Pasteur din Franța susține că această situație „este o veritabilă enigmă”. Arnaud Fontanet nu crede nici în ipoteza unei manipulări a statisticilor, lucru bănuit de multe ori în cazul unor țări cu regimuri comuniste, așa cum este și cazul Vietnamului.

„Fără îndoială, sunt ceva mai multe cazuri, poate că sunt și morți, la țară, de care nu știm. Dar dacă ar fi fost oameni care să umple masiv camerele la Urgență, am fi știut. Nu există o acțiune guvernamentală pentru a masca situația”, a spus o sursă din interiorul statului comunist.

Numărul mic de infecții din această țară are trei posibile explicații, spun specialiștii:

  1. Vietnamul a luat măsuri foarte stricte de protecție. Școlile au fost închise aici încă din data de 20 ianuarie, iar de la 1 februarie a fost închisă granița cu China. Vietnam a decis la scurt timp să interzică adunările mai mari de 20 de persoane, apoi cele cu peste 10 persoane, iar toate magazinele neesențiale au fost închise. Toate aceste măsuri au foat luate foarte rapid în comparație cu alte țări.
  2. S-au făcut controale epidemiologice foarte riguroase. S-au depistat cu atenție toți contacții persoanelor infectate, fiind plasate imediat în izolare.
  3. Restricții pricese. În acest moment în vietnam regiuni întregi sunt plasate în carantină, iar oamenii respectă cu strictețe regulie impuse de autorități.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top