Connect with us
Coronavirusul dispare în 70 de zile, potrivit unui profesor israelian

Externe

Coronavirusul dispare în 70 de zile, potrivit unui profesor israelian

Un profesor de la Universitatea din Tel Aviv, pe nume Prof. Isaac Ben-Israel, susține că o analiză pe care a făcut-o asupra noului tip de coronavirus indică faptul că acesta dispare la aproximativ 70 de zile, indiferent care sunt măsurile luate de statele lumii pentru a bloca răspândirea, scrie The Telegraph, citat de Mediafax.

Coronavirusul dispare în 70 de zile, potrivit unui profesor israelian

Isaac Ben-Israel, șeful programului de securitate la Universitatea Tel Aviv și președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare a făcut o cercetare proprie pentru a demonstra că toate măsurile luate de majoritatea statelor lumii pentru a stopa răspândirea coronavirusului sunt inutile, ba mai mult, nu fac altceva decât să îngroape economia.

Profesorul susține că în maxim 40 de zile coronavirusul își atinge vârful, apoi numărul infecțiilor scade rapid. Acest lucru ar fi independent de măsurile luate de guvernele lumii.

Potrivit cercetărilor sale, graficul infecțiilor zilnice, ca procent din numărul acumulat de infecții, începe de la 30%, dar se reduce la 10% după șase săptămâni ca, în final, să atingă un prag de 5% după încă o săptămână.

„Analiza noastră arată că acesta este un model constant în toate țările”, scrie prof. Ben-Israel într-un articol pe care l-a publicat el în această săptămână.

„În mod surprinzător, acest model este comun pentru țările care au impus restricții dure, inclusiv blocarea economiei, precum și pentru țările care au implementat o politică mult mai blândă și și-au continuat viața în mod obișnuit.”

Întrebat de jurnaliștii de la Times of Israel de ce infecția cu noul tip de coronavirus ar dispărea fără nicio intervenție, prof. Ben-Israel a spus: „Nu am nicio explicație. Există tot felul de speculații. Poate este legat de climă sau virusul are o anumită durată de viață.”

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top