Connect with us
Țara din Europa care nu a înregistrat niciun deces din cauza COVID-19

Externe

Țara din Europa care nu a înregistrat niciun deces din cauza COVID-19

Virusul de care ne temem cu toții a fost mai blând decât ne așteptam cu anumite țări. Printre acestea se numără și Insulele Feroe, stat unde coronavirusul nu a făcut ravagii ca în alte țări. Iată care este secretul lor!

Țara din Europa care nu a înregistrat niciun deces din cauza COVID-19

În Insulele Feroe nu s-a înregistrat până la acest moment niciun deces din cauza COVID-19. Aici un veterinar ține toată situația sub control. Deși pare greu de crezut, impactul pe care coronavirusul l-a avut în Insulele Feroe nu este nici pe departe atât de mare ca în alte țări mai dezvoltate.

Un cercetător și-a transformat aici alboratorul veterinar pentru a putea face teste pentru coronavirus pentru oameni. Conform presei internaționale, Insulele Feroe se alătură statelor Georgia și Lichtenstein în topul țărilor din Europa care nu înregistrează decese provocate de COVID-19.

În  Insulele Feroe s-au înregistrat până acum 184 de cazuri de coronavirus, iar 145 dintre acești pacienți deja s-au vindecat. Nu s-a înregistrat niciun deces decoamdată.

Victoria câștigată de Insulele Feroe în lupta cu noul coronavirus i se datorează cercetătorului Debes Christiansen, șeful șeful Laboratorului Național de Referință pentru Bolile Peștilor și Animalelor, din capitala Tórshavn, care și-a transformat laboratorul veterinar pentru a salva vieți.

„A fost foarte ușor să îl adaptez, am schimat doar o parte din ingrediente. Activitatea noastră este specifică virușilor și bacteriilor de la pești, iar în acest caz am schimbat trei componente specifice coronavirusului”, a precizat cercetătorul într-un interviu.

Debes Christiansen a avertizat autoritățile din țara sa încă din luna ianuarie de noul coronavirus, astfel că până acum 10% din populația a fost testată.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top