Connect with us
TENSIUNI IN TURCIA - 7.000 de politisti si militari au incercuit baza NATO de la Incirlik

Externe

TENSIUNI IN TURCIA – 7.000 de politisti si militari au incercuit baza NATO de la Incirlik

7.000 de militari si politisti ai regimului Erdogan au incercuit si blocat baza aeriana de la Incirlik, una din cele mai importante baze NATO din regiune. Baza aeriana de la Incirlik din Turcia este folosita pentru lansarea operatiunilor militare impotriva Statului Islamic.

Dupa cum scrie cotidianul Hurriyet, citat de agentia TASS, motivul pentru care oamenii lui Erdogan au incercuit aceasta baza este teama de un nou puci. Exista informatii potrivit carora inca ar exista persoane din armata care ar putea provoca oricand o noapte la fel de sangeroasa ca cea din 16 iulie 2016.

Ministrul turc al Afacerilor Europene, Omer Celik, a anuntat pe retelele de socializare ca incercuirea bazei militare NATO este doar o masura de securitate luata pentru a preveni o noua tentativa de lovitura de stat, asemanatoare celei de acum o jumatate de luna, cand armata a tras in cetateni.

Romania nu risca atentate teroriste. Mesajul surpriza al lui Iohannis despre Turcia

Turcia suspenda Drepturile Omului. Pregatiri de razboi?

Politia a comunicat ca mobilizarea s-a facut in cateva minute, iar blocarea temporara a bazei a durat doua ore. Cotidianul turc scrie ca operatiunea seamana foarte mult cu cea declansata in noaptea dintre 15 spre 16 iulie. Potrivit Sputnik News Online, politia a primit informatii ca s-ar pregati debarcarea fortata a lui Erdogan, pucistii folosindu-se de aparatura militara si infrastructura de la Incirlik.

La cateva zile dupa ce Turcia a cunoscut una din cele mai negre zile din perioada ei moderna, Erdogan a declarat in mai multe interviuri ca ar fi de acord cu introducerea pedepsei cu moartea daca populatia o cere. Acesta a argumentat ca exista si alte tari din lume unde pedeapsa cu moartea este inca valabila, mentionand mai ales America.

Dupa tentativa de lovitura de stat, mii de profesori, magistrati si militari au fost disponibilizati sau arestati de regimul Erdogan, banuiti a fi complici la puciul din 16 iulie. Erdogan banuieste ca operatiunea de debarcare a sa este manevra clericului islamic Fethullah Gulen, autoexilat in Statele Unite.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top