Connect with us
Theresa May a anunțat că Marea Britanie intenționează să se despartă complet de UE. Numărul migranților va fi controlat strict

Externe

Theresa May anunță un BREXIT dur: Marea Britanie va controla strict numărul migranților din UE

Theresa May, premierul britanic, a anunțat marți că țara sa nu mai poate rămâne pe piața unică, în urma deciziei Brexit. De asemenea, May a precizat că guvernul de la Londra intenționează să se despartă complet de Uniunea Europeană.

Ea a declarat că Regatul Unit ”nu se va agăţa de frânturi din aderare” şi nici nu doreşte o asociere sau să facă parţial parte din blocul european.

May a anunţat că Londra va forja un ”parteneriat nou şi egal” cu Europa.

Aceasta a specificat că Marea Britanie trebuie să încheie cel mai bun acord posibil, care să includă unele aspecte ale acesteia.

”Ceea ce propun nu poate însemna statutul de membru al pieţei unice”, a afirmat May în discursul susţinut la Londra.

Theresa May susține că Marea Britanie nu poate rămâne pe piața unică europeană

May a explicat că pentru a menține statutul de membru al pieței unice ar însemna și rămânerea în Uniunea Europeană.

”În schimb, vrem cel mai mare acces posibil, printr-un acord de comerţ liber cuprinzător, îndrăzneţ şi ambiţios”, a arătat May,

Premierul britanic a precizat că acordul ar putea include elemente ale actualelor aranjamente ale pieţei unice, în anumite domenii. Ea a mai susținut că apartenenţa la uniunea vamală ar restricţiona Marea Britanie și că țara trebuie să îşi dezvolte relaţiile comerciale cu pieţele globale de export aflate în dezvoltare.

Citește și: Parlamentul britanic a aprobat planul pentru declanșarea Brexit

Theresa May susține că Brexit-ul nu va conduce la o ”destrămare şi mai mare” a proiectului european şi insistă că ea nu își dorește acest lucru.

De asemenea, premierul britanic precizează că cetățenii europeni vor fi în continuare bineveniți în țara sa și speră că acest tratament va fi reciproc. Însă, în ceea ce privește imigrația, şefa Guvernului a insistat că Regatul Unit a fost dintotdeauna o ţară tolerantă, care va continua să-i primească pe ”cei mai străluciţi şi mai buni”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top