Connect with us
Tragedie de proporții! Un alt cutremur zguduie Croația

Externe

Tragedie de proporții! Un alt cutremur zguduie Croația

Croația a fost lovită de un alt seism! Conform datelor făcute publice de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de miercuri, 6 ianuarie, a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter. Nu au fost oferite încă informații referitoare la victime.

Dezastru în Croația

Un alt cutremur a avut loc în Croația miercuri, 6 ianuarie. Cutremurul a avut loc la ora 19.01, ora României, și s-a produs la adâncimea de 30 de kilometri. Seismul a avut loc la 41 de kilometri sud-est de Zagreb.

Încă nu apărut informații referitoare la victime și pagubele provocate.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

În urmă cu doar câteva zile, respectiv pe data de 29 decembrie, în jurul prânzului, Croația a fost lovită de un cutremur puternic, cu o magnitudine de 6,4 pe scara Richter. Conform Centrului Seismologic Euromediteranean, cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, la o distanță de 46 de kilometri de capitala Zagreb și a fost urmat de mai multe seisme mai mici.

Tragedia a provocat 7 morţi, 26 de răniţi, printre victime fiind și copii, şi a distrus sau a avariat mii de case. În urma acestui eveniment, oamenii au ajuns să doarmă în mașini sau containere. Cetăţenii din zonă au prezentat până acum 9.000 de cereri de reconstrucţie sau de reparaţie a caselor lor. Mulți au fost transportați la barăci militare de adăpostire și centre publice de adăpost, însă mulți au refuzat să părăsească locuințele de teamă să nu-și piardă bunurile de acolo.

„Cea mai mare parte a centrului Croaţiei este zonă roşie, ceea ce înseamnă că majoritatea clădirilor nu sunt utilizabile”, anunţa premierul Croaţiei, Andrej Plenkovic, citat de agenţia Associated Press.

Cu o zi în urmă, pe 28 decembrie, în aceeași zonă a avut loc un alt seism, cu o magnitudine de 5,2.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top