Connect with us
Tragedie în Rusia: 11 morți într-un incendiu la un cămin de bătrâni

Externe

Tragedie în Rusia: 11 morți într-un incendiu la un cămin de bătrâni

Tragedie în Rusia. Un incendiu izbucnit la un azil de bătrâni a ucis 11 oameni. Este vorba despre persoane care aveau probleme de mobilitate. De la primele ore ale dimineții s-a instalat panica în regiunea rusă Başkortostan din munţii Urali. Un incendiu a cuprins un azil de bătrâni.

Incendiu la un azil de bătrâni din Rusia

Incendiu la un azil din Rusia. Incendiul a fost anunţat în jurul orei 3 dimineaţa (22.00 GMT luni) în satul Işbuldino și a fost stins trei ore mai târziu. Înainte de sosirea pompierilor, patru persoane, cel mai probabil angajați ai azilului, au evacuat locul.

Potrivit autorităților locale, unul dintre supravieţuitori este un membru al personalului, în timp ce alţi trei sunt rezidenţi pe care o angajată a reuşit să îi scoată din clădirea de lemn cu un etaj.

Cele 11 victime erau, de asemenea, locatari vârstnici ai căminului cu probleme de mobilitate şi nu au putut fi evacuaţi rapid.

„Patru persoane au evacuat (locul) pe cont propriu înainte de sosirea pompierilor”, a declarat Ministrul pentru Situații de Urgență.

Comitetul de anchetă rus a anunţat că a lansat o investigaţie în legătură cu incidentul.

Este al doilea incendiu major din 2020 din Rusia. În luna mai, zece persoane au murit într-un incendiu într-un centru de îngrijire a persoanelor în vârstă din Krasnogorsk, în apropiere de Moscova.

Atunci pompierii au reușit să salveze 20 de persoane. Au fost mai multe persoane rănite sau au avut de suferit din cauza inhalării de fum.

La acel moment autoritățile au declarat că incendiul poate să fi fost cauzat de un boiler defect. Rapoartele iniţiale au indicat faptul că centrul, unde opt angajaţi îngrijeau 29 de pacienţi, s-ar putea să nu fi deţinut autorizaţie de funcţionare.

Pe 8 aprilie 2020 a fost un alt incendiu în Rusia, tot la un azil de bătrâni. Atunci au murit patru persoane, iar altele 16 au fost rănite într-o casă de bătrâni particulară din Moscova.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top