Connect with us
Charley Pride a murit răpus de coronavirus. Marele artist a scris istorie în muzică

Externe

Charley Pride a murit răpus de coronavirus. Marele artist a scris istorie în muzică

Charley Pride a murit. Marele cântăreț country s-a stins din viață sâmbătă, 12 decembrie 2020, la vârsta de 86 de ani. Artistul se infectase cu virusul Sars Cov 2 care i-a provocat anumite complicații ce au dus la deces.

Charley Pride – primul star de culoare al muzicii country

Doliu în muzică. A murit Charley Pride. Artistul ajuns la vârsta de 86 de ani s-a stins în urma complicațiilor provocate de infectarea cu coronavirus. Anunțul cu privire la trecerea în neființă a lui Charley a fost făcut de către familia sa, printr-un mesaj publicat pe site-ul cântărețului.

Imediat au început să apară mesaje pe rețelele de socializare, din partea colegilor săi și a celor care l-au cunoscut pe artist. Au fost mesaje de condoleanțe pentru familia cântărețului, în care colegii lui au scris un ultim gând pentru cel care a făcut istorie în muzica country.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu s-au aflat nume sonore din industria muzicală americană, precum Dolly Parton şi Billy Ray Cyrus.

Charley Frank Pride (18 martie 1934 – 12 decembrie 2020) a fost un cântăreț american, chitarist și jucător de baseball profesionist. Cel mai mare succes muzical l-a avut de la începutul până la jumătatea anilor 1970, când a fost cel mai bine vândut interpret pentru RCA Records de la Elvis Presley.

În anii de vârf ai carierei sale (1966-1987), a avut 52 de hituri în top 10 în topul Billboard Hot Country Songs, dintre care 30 au ajuns pe primul loc. Charley Frank Pride a câștigat premiul „Animatorul anului” la Premiile Asociației de Muzică Țară în 1971.Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se află piese precum „Kiss An Angel Good Mornin'” şi „Please Help Me I’m Falling”.

A fost recompensat de Country Music Association cu titlul de Artistul Anului în 1971, cu premiile pentru Cel mai bun cântăreţ în anii 1971 şi 1972 şi cu Premiul pentru întreaga activitate în 2020.

A câştigat cel de-al patrulea premiu Grammy al său la gala din 2017, când a fost recompensat pentru întreaga activitate.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top