Connect with us
Trump a informat presa că navele iraniene ce efectuează manevre periculoase vor fi atacate

Externe

Trump a informat presa că navele iraniene ce efectuează manevre periculoase vor fi atacate

Președintele American, Donald Trump, a declarat miercuri că a ordonat Forțelor Navale să deschidă focul dacă ambarcațiunile iraniene se apropie periculos, conform Mediafax. Mesajul a fost postat mai devreme pe Twitter.

Trump a informat presa că navele iraniene ce efectuează manevre periculoase vor fi atacate

Președintele Trump a postat un mesaj pe Twitter care amenință ambarcațiunile de origine iraniană în caz că se vor apropia prea tare.

„Am transmis Forţelor Navale SUA să distrugă orice ambarcaţiune militară iraniană care ne hărţuieşte navele pe mare”, a poostat președintele Trump pe Twitter.

Iranul a avertizat duminică că va răspunde cu o „ripostă determinată” oricărei „erori” făcute de Statele Unite. Asta după incidentele maritime semnalate deja de Washington.

Armata SUA a avertizat că 11 nave ale Gardienilor Revoluției din Iran s-a apropiat periculos de navele militare americane din Golful Persic. Părerea Washingtonului a fost că navele iraniene au fost „periculoase și provocatoare.”

„Îi sfătuim pe americani să respecte reglementările internaţionale şi protocoalele maritime în Golful Persic şi în Golful Oman şi să se abţină de la orice aventurism şi ştiri false”, au declarat Gardienii Revoluției din Iran.

Teheranul a avertizat:

„Trebuie să fie siguri că Forţele Navale ale Gardienilor Revoluţiei şi forţele armate puternice ale Republicii Islamice Iran consideră acţiunile periculoase ale străinilor în această regiune drept o ameninţare la adresa securităţii naţionale, o intrare în zona roşie, iar orice eroare de calcul din partea lor va primi o ripostă determinantă.”

Așadar, Trump este convins că este corect să procedeze în acest fel dacă navele americane se simt amenințate de navele iraniene. La orice eroare de calcul vor avea parte de o ripostă determinantă.

Trump a devenit cunoscut datorită declarațiilor sale incendiare care denotă o personalitate vulcanică și uneori paranoică, dar populistă. Are foarte mulți susținători care îl admiră și „urmează” doar pentru aceste ieșiri vulcanice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top