Connect with us

Externe

Un bărbat înarmat cu un pistol cu electoşocuri a fost arestat în faţa Palatului Buckingham

Un bărbat înarmat cu un pistol cu electroşocuri a fost arestat duminică la intrarea rezervată vizitatorilor în Palatul Buckingham din Londra, reşedinţa reginei Elisabeta a II-a, a declarat poliţia britanică, respingând o pistă teroristă, relatează AFP şi Reuters.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut iniţial de serviciile de securitate şi apoi predat poliţiei, a anunţat Scotland Yard într-un comunicat.

Acest incident „nu este de natură teroristă”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru AFP. „Este vorba despre un incident izolat”. Bărbatul a rămas în arestul poliţiei duminică după-amiază.

La Londra s-a deschis în iunie procesul unui bărbat acuzat de „pregătirea unui act de terorism”. El a încercat în august 2017 să atace cu o sabie poliţiştii din faţa Palatului Buckingham şi a numit-o pe regină drept „inamicul lui Allah”. Niciun verdict nu a fost încă pronunţat în acest caz.

foto: hepta.ro.

Citește și: Incident armat în Maryland: Patru morţi, printre ei și atacatoarea

O femeie înarmată cu un pistol Glock calibrul 9 mm a deschis focul joi asupra colegilor de muncă într-un centru de distribuţie al lanţului de magazine Rite Aid din Perryman, în statul american Maryland. Incidentul s-a soldat cu patru morţi, inclusiv atacatoarea, a anunţat şeriful din comitatul Hartford, citat de Reuters. La bilanţul victimelor se adaugă trei răniţi, care nu sunt în pericol de moarte.

Femeia, o angajată temporară, s-a sinucis cu aceeaşi armă după ce a tras asupra colegilor, puţin după ce a sosit la serviciu, la ora locală 9 a.m.

Şeriful Jeffrey Gahler a declarat într-o conferinţă de presă că anchetatorii nu au determinat încă mobilul atacului. Ucigaşa a fost identificată drept Snochia Moseley, în vârstă de 26 de ani, rezidentă în comitatul Baltimore din Maryland.

Atacul a fost neobişnuit, remarcă Reuters, deoarece majoritatea autorilor unor astfel de acte în Statele Unite sunt bărbaţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top