Connect with us
Bărbat arestat la Londra, după ce a escaladat una dintre porțile Palatului Buckingham

Externe

Bărbat arestat la Londra, după ce a escaladat una dintre porțile Palatului Buckingham

Autorităţile britanice au arestat vineri un bărbat care a escaladat una dintre porţile Palatului Buckingham, reşedinţa oficială a reginei, a anunţat Scotland Yard, citat de Sky News.

Poliţia a fost alertată că un bărbat încearcă să escaladeze poarta de sud la ora locală 13.45 (15.45 ora României), scrie news.ro.

Oamenii legii l-au prins când a căzut de pe poartă şi l-au arestat pentru încălcarea proprietăţii private. El va fi supus unui control psihiatric.

Bărbatul de 21 de ani nu era înarmat.

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili ce l-a împins pe tânăr să comită un astfel de gest.

Palatul Buckingham este reședința principală din Londra a monarhilor britanici.

Situat în Orașul Westminster, palatul este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali. A fost centrul social al poporului britanic în timpuri de bucurie sau criză.

Inițial cunoscut drept „Casa Buckingham”, clădirea care formează partea principală a palatului de astăzi a fost o casă construită pentru Ducele de Buckingham în 1705, pe care a Regele George III-lea a cumpărat-o în 1761 ca o reședință privată pentru Regina Charlotte, și a fost cunoscută drept „Casa Reginei”. De-a lungul secolului XIX-lea a fost mărită, în principal de arhitecții John Nash și Edward Blore, formând cele 3 colțuri din jurul curții centrale.

Palatul Buckingham a devenit oficial Palat Regal al monarhului britanic la urcarea pe tron a Reginei Victoria în 1837, fiind primul monarh care a avut reședința permanentă aici. Ultimele modificări structurale au fost facute la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX, incluzând fațada estică a palatului care cuprinde bine-cunoscutul balcon de unde Familia Regală salută mulțimile din Piața Victoria. Totuși Capela palatului a fost distrusă bombele germane în Cel de-al doilea război mondial ( 1940 ) .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top