Connect with us

Externe

Un pilot de la TAP Portugal a fost reţinut pe aeroportul din Stuttgart după ce s-a urcat la manşă în stare de ebrietate

Un pilot al companiei aeriene portugheze TAP a fost interpelat vineri seară pe aeroportul german Stuttgart, după ce s-a constatat că el s-a prezentat la zbor în stare de ebrietate, iar cursa ce urma să decoleze către Lisabona a fost astfel anulată, relatează agenţiile AFP şi EFE, transmite air24.ro.

Un angajat al aeroportului a observat că bărbatul, un copilot în vârstă de 40 de ani, mirosea a alcool şi avea un mers nesigur.

CITEȘTE ȘI: Un avion al companiei Elihad Airways a aterizat de urgență în București. Un pasager a suferit un atac de cord

Prin urmare, a fost alertată poliţia, care a intrat în cabina de pilotaj în timp ce respectivul pilot pregătea avionul pentru decolare. Poliţiştii germani au confirmat că el se afla într-o ‘puternică stare de ebrietate’ şi au decis să i se recolteze o probă de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Ulterior, Parchetul din Stuttgart l-a plasat în arest preventiv cu o cauţiune de 10.000 de euro pentru eliberare, suspendându-i de asemenea licenţa de pilotaj.

Zborul care avea ca destinaţie Lisabona a fost anulat, iar pasagerii au fost cazaţi la hotel şi au fost rerutaţi sâmbătă pe alte zboruri.

MAI MULTE ASTFEL DE ȘTIRI GĂSIȚI PE AIR24.RO

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top