Connect with us
Wikileaks oferă 20.000 de dolari pentru informații secrete de la Casa Albă, ce vizează administrația lui Barack Obama

Externe

Wikileaks oferă zeci de mii de dolari pentru scurgeri de informații despre administrația Obama

Wikileaks a anunțat că oferă o recompensă pentru orice scurgere de informații de la Casa Albă, înainte de încheierea mandatului administrației lui Barack Obama. Julian Assange, fondatorul Wikileaks a precizat din nou că nu Rusia a stat la baza scandalului e-mail-urilor lui Hillary Clinton.

„Aviz administratorilor informatici: nu lăsați Casa Albă să distrugă din nou istoria SUA! Copiați (documentele) acum și trimiteți-le la WikiLeaks când doriți!”, a scris pe Twitter organizația.

„Oferim o recompensă de 20.000 de dolari pentru orice informații care vor permite arestarea sau punerea la index a oricărui agent al administrației Obama care a distrus dosare importante”, a adăugat site-ul.

Julian Assange, fondatorul organizației specializată în dezvăluiri de documente secrete, a acordat un interviu amplu postului american Fox. Acesta se află încă în sediul Ambasadei Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat în 2012.

Assange a refuzat să dezvăluie sursa care a oferit Wikileaks e-mail-urile lui John Podesta, șeful de campanie a lui Hillary Clinton. Potrivit documentelor subtilizate din acele e-mail-uri, Clinton a fost plătită de banca Goldman Sachs pentru a susține trei discursuri. Dezvăluirile au provocat o imensă controversă în Statele Unite, vizând legătura fostului secretar de stat, cu lumea de pe Wall Street.

Hillary Clinton a acuzat, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, că în spatele acestei scurgeri de informații s-ar fi aflat Rusia. Clinton consideră că dezvăluirile Wikileaks l-au ajutat pe adversarul său politic, Donald Trump, să câștige alegerile. Acest punct de vedere a fost împărtășit și de administrația americană.

„Sursa nu este guvernul rus”, a afirmat Assange, un detractor fervent al lui Hillary Clinton.

Fondatorul Wikileaks a precizat că este „imposibil de spus” dacă dezvăluirea acestor e-mail-uri a favorizat alegerea magnatului imobiliar. Assange consideră că, dacă e-mail-urile se fac vinovate de înfrângerea suferită de candidata democrată, asta se datorează conținutului lor.

Wikileaks a publicat 20.000 de e-mailuri interne ale partidului democrat

În luna iulie, înainte de Convenția democrată, Wikileaks a publicat aproximativ 20.000 de e-mailuri interne ale partidului. Acestea au relevat o posibilă favorizarea a lui Hillary Clinton în alegerile primare unde aceasta a câștigat nominalizarea partidului, în fața lui Bernie Sanders. Scandalul a dus la demisia  președintei Comitetului Național al Partidului Democrat.

Julian Assange este refugiat în Ambasada Ecuadorului de la Londra din iunie 2012, pentru a evita să fie extrădat în Suedia. Autoritățile din țara scandinavă își doresc extrădarea acestuia, în urma unui mandat de arestare în cadrul unei anchete pentru viol. În 2010, o tânără suedeză l-a acuzat pe Assange de abuz sexual și viol.

Citește și: Acuzații grave la adresa lui Hillary Clinton! Ar fi luat piese de mobilier din Departamentul de Stat pentru acasă

Assange neagă acuzațiile pe care le consideră o manevră pentru a fi extrădat în Statele Unite, unde ar fi judecat pentru difuzare de informații secrete.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top