Connect with us
Cutremur de 5,2 grade în Grecia

Externe

Cutremur de 5,2 grade în Grecia

Un nou seism destul de puternic a avut loc ieri, după cel de 5,3 înregistrat în Marea Neagră, care s-a resimţit în nordul Turciei. Aseară, în jurul orei 23 şi 15 minute, nord-estul Greciei a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, anunţă presa de la Atena.

Seismul s-a produs în apropiere de oraşul Ioannina, susţine Institutul grec de geodinamică, potrivit Ekathimerini. Adâncimea la care s-a produs cutremurul a fost de 10,5 kilometri. Seismul din Grecia a fost urmat de două replici de 4,1, respectiv 3,5.

Cutremur de 5,3 grade în Marea Neagră

Cod galben de inundaţii şi căderi abundente de zăpadă

Şi în România a avut loc un cutremur, în această dimineaţă. Seismul s-a produs în zona Vrancea şi a avut o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), mişcarea tectonică s-a produs la o adâncime de 126 de kilometri, în jurul orei 8 şi 56 de minute, în zona seismică Vrancea.

De la începutul anului şi până acum, au fost înregistrate cinci cutremure care au avut peste 4 grade pe scara Richter în ţara noastră, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea. Ultimul seism puternic s-a produs în noaptea de 23 spre 24 septembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top