Connect with us
Inundații de proporții în nord-vestul Italiei. Natura s-a dezlănțuit și un om a murit. În plus sunt înregistrate pagube materiale semnificative

Externe

Inundații în Italia. Un om a murit și mai multe pagube semnificative- VIDEO

Inundații în Italia. Ploile torențiale din ultimele zile au făcut ravagii în nord-vestul Italiei. Inundațiile au provocat pagube însemnate. Mai grav, un om a murit, după ce a fost luat de ape.

Giuseppe Sergio Biamino, în vârstă de 70 de ani, a mers împreună cu fiul său să-și recupereze caii, la Perosa Argentina. Însă, pe drum el s-a împiedicat, a ajuns într-un râu și a fost dus de curenți.

Regiunile Piemonte şi Liguria sunt în cod roşu de alertă de inundaţii începând de joi. Precipitaţiile abundente au dus la ieşirea din matcă a numeroase râuri.

Autorităţile au închis poduri şi drumuri, după ce mai multe maşini au fost luate de torente. O serie de şosele sunt blocate în urma alunecărilor de teren.

Inundații de proporții în Italia. Zeci de oameni evacuați

În Torinese, în special în zona Val Pellice și Val Chisone, râurile mai mici s-au revărsat, provocând inundații. Râurile Chisola și Pellice sunt mult peste nivelul de pericol.

În zonă sunt cel puțin douăzeci de persoane strămutate. Ele au fost salvate de pompieri, după ce au fost prinse în casele lor invadate de apă la etajele inferioare. Protecție civilă spune că sunt 140 de persoane evacuate.

Alimentat de cursurile de apă în creştere din Alpii italienii, fluviul Po, care traversează nordul Italiei, a depăşit de asemenea pragul de alertă. Viitura a aruncat peste un pod două bărci goale, care erau ancorate la Torino.

Meteorologii anunţă că precipitaţiile se vor opri în weekend.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top