Connect with us
Copiii cu dizabilități bolnavi de coronavirus sunt o povară pentru medicii de la Spitalul Târgu Cărbunești

Locale

Copiii cu dizabilități bolnavi de coronavirus sunt o povară pentru medicii de la Spitalul Târgu Cărbunești

La spitalul din Târgu Cărbunești se întâmplă lucruri incredibile și nu pe partea pozitivă. Un medic pediatru a cerut personal din afara spitalului pentru a ajuta la tratarea copiilor infectați. Acești copii au venit de la centrul pentru copii cu dizabilități unde a izbucnit un focar de infecție. Medicul a cerut ajutor pentru că pacienții erau „obositori”.

Copiii cu dizabilități bolnavi de coronavirus sunt o povară pentru medicii de la Spitalul Târgu Cărbunești

Secția de Pediatrie a spitalului suport Covid-19 din Târgu Cărbunești era aproape goală, dar medicul pediatru a hotărât că nu se poate descurca cu cei 8 copii internați. Acesta va da explicații conducerii spitalului în timp ce copiii sunt îngrijiți de asistente.

În cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu Cărbunești o asistentă a mai fost diagnosticată cu coronavirus. Aceasta este asimptomatică și alături de alte 4 colege care au fost infectate au fost transferate la spitalul din Târgu – Cărbunești.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a demarat o anchetă epidemiologică și s-au efectuat testări în centrul rezidențial subordonat DGASPC Gorj. S-au descoperit 5 cazuri de infectare cu noul virus în rândul personalului, dar ulterior s-au găsit cazuri de infectare și în rândul beneficiarilor.

Cele 13 persoane confirmate cu noul virus, atât adulți și copii se simt bine, conform medicilor. Niciunul dintre pacienți nu au simptome specifice noului virus. Cei 8 copii infectați au vârste între 4 luni și 20 ani si sunt asimptomatici. Ieri, 26 mai au fost recoltate probe de la toți cei 36 de copii din complexul pentru copii cu dizabilități.

În județul Gorj s-au detectat mai mult de 120 de cazuri cu coronavirus, iar 7 persoane au murit până acum. Grupul de Comunicare Strategică a informat că alti 3 oameni au decedat din cauza coronavirusului. Bilanțul total la nivel de țară ajunge la 1.219 persoane decedate și 18.429 de persoane infectate cu noul coronavirus. Primul caz a fost confirmat pe 26 februarie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top