Connect with us
Descinderi ale mascaților la traficanții de fosfură de aluminiu! Este substanța care a ucis doi copii din Iași

Locale

Descinderi ale mascaților la traficanții de fosfură de aluminiu! Este substanța care a ucis doi copii din Iași

Mascații au descins astăzi la traficanții de fosfură de aluminiu – substanța care i-a ucis pe frățiorii din localitatea ieșeană Coarnele Caprei. Conform IPJ Buzău, polițiștii au pus în executare 10 mandate de percheziție, în Buzău, Râmnicu Sărat, precum și în localitățile învecinate acestora.

Descinderi ale mascaților la traficanții de fosfură de aluminiu!

Polițiștii au efectuat percheziții la persoane bănuite de trafic cu fosfură de aluminiu, folosită pentru combaterea dăunătorilor. Este vorba despre substanța care i-a ucis pe cei doi frați, de 1 an și jumătate, respectiv 3 ani din Iași. Cei doi au murit după ce au inhalat vapori de otravă de la substanța folosită pentru uciderea șoarecilor și a șobolanilor. Mama lor a pus în casă câteva pastile pentru a scăpa de rozătoare, fapt fatal pentru cei doi copii.

Astăzi, 1 septembrie, oamenii legii au desfășurat percheziții la sediile și punctele de lucru ale agenților economici. Potrivit Observatornews.ro, acțiunea are loc într-o cauză penală în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de substanțe periculoase, adică fosfura de aluminiu.

Persoanele cercetate ar fi comercializat produse pentru combaterea dăunătorilor, care sunt toxice și pun în pericol sănătatea umană. În mod normal, aceste produse nu pot fi comercializate publicului larg întrucât conțin o substanță a cărei aplicare pe sol este interzisă.

Doi frați uciși de otrava pentru șobolani

Cazul celor doi frățiori din localitatea ieșeană Coarnele Caprei a șocat întreaga țară. Celor doi micuți, în vârstă de 1 an jumătate, respectiv 3 ani, li s-a făcut rău, iar mama lor a sunat la 112. În scurt timp, la locuința lor a ajuns elicopterul SMURD al cărui echipaj l-a resuscitat timp de 45 de minute pe copilul de 1 an și jumătate care intrase în stop cardio respirator. Din păcate, copilul a decedat. Fratele lui a fost transportat la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, unde s-a stins câteva ore mai târziu.

În urma anchetei realizate de către polițiști, și cu informațiile furnizate de către medicii care au efectuat necropsia copiilor, s-a stabilit că cei doi au inhalat vapori de otravă de șobolani. Mama lor pusese otrava în locuință, pentru a scăpa de rozătoare. Din păcate, gestul a fost fatal pentru cei mici.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top