Connect with us
Directorul Spitalului Județean Sibiu a demisionat, în plină anchetă

Locale

Directorul Spitalului Județean Sibiu a demisionat, în plină anchetă

Situația de la Sibiu este una dificilă, iar rata de infectare este una extrem de mare, motiv pentru care a fost carantinat. Și în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au existat probleme, ceea ce a determinat-o pe Raluca Turcan să ceară demisia directorului spitalului, Liliana Coldea. Aceasta a demisionat la cinci zile de când Raluca a făcut solicitarea și a avut de zis câte ceva în apărarea ei.

Directorul Spitalului Județean Sibiu nu se simte vinovat

Raluca Turcan i-a cerut, vineri, demisia directorului SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea, pe motiv că deficienţele manageriale de la Spitalului Judeţean sunt mult prea multe și că sistemul sanitar din Sibiu va avea mult de suferit din cauza medicului care se află la conducere.

Raluca a explicat că demisia Lilianei nu i se datorează ei, ci tuturor sibienilor care depind din punct de vedere medical de aceasta și care au trecut pragul acestui spital și s-au lovit de lispurile enorme. În plus, vicepremierul explica că nu este posibil ca munca medicilor dedicați, care își dau interesul pentru pacienții lor, să fie umbrită de deficiențele de management.

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au anunțat că astăzi, 18 noiembrie 2020, la ora 12:52, a fost înregistrată demisia doctorului Coldea Liliana din funcția de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, chiar în timpul anchetei care se realizează la instituția medicală respectivă. Demisia ar fi bazată pe motive personale. CJS a anunțat și că va comunica informațiile noi imediat ce va fi numit manager interimar până la ocuparea postului prin concurs.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, acuză că demisia ei a fost provocată de presiunile care au fost făcute asupra ei și de faptul că nu a acceptat să se implice în jocuri politice. Mai mult, Liliana Coldea susține că nu se consideră vinovată cu nimic și crede că a făcut tot ce trebuie și a pus mai presus de orice sănătatea oamenilor, așa cum face un profesionist și un medic dedicat carierei sale.

„Numeroase presiuni care s-au făcut asupra mea m-au determinat să îmi înaintez demisia din funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Sunt un om responsabil şi un profesionist care a făcut tot ce a fost posibil astfel încât lucrurile în spital să se desfăşoare în interesul pacienţilor şi cu protejarea cadrelor medicale. Nu m-am lăsat influenţată de constrângerile venite pe mai multe canale şi nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor”, spune Liliana Coldea, într-un comunicat transmis, miercuri, presei.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top