Connect with us
Familia unui ars de la Piatra Neamț cere o despăgubire imensă

Locale

Familia unui ars de la Piatra Neamț cere o despăgubire imensă

Familia unui pacient care a ars în secția de Terapie Intensivă cere despăgubiri uriașe spitalului unde s-a întâmplat tragedia. A fost depusă plângere penală și se cer daune de 1 milion de euro. Atât cere familia unei victime de la ATI Piatra Neamț de la Spitalul Județean.

Daune de 1 milion de euro

Familia unui bărbat care a decedat după ce a ars în secția de ATI a Spitalului din Piatra Neamț cere daune de 1 milion de euro de la conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț.

Victima este un bărbat de 67 de ani din municipiul Piatra Neamţ, care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului din seara zilei de 14 noiembrie.

Bărbatul era internat din data de 5 noiembrie. La internare i s-a făcut un test pentru depistarea coronavirusului, iar rezultatul a fost pozitiv. Din acest motiv bărbatul a fost dus în secția destinată pacienților infectați.

Omul a fost mutat pe secția de Terapie Intensivă cu o zi înainte ca tragedia să se petreacă în salonul în care au ars pacienții. În timpul incendiului, bărbatul de 67 de ani a suferit mai multe răni, dar și arsuri. A supraviețuit pe moment, a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgențe, dar a murit la scurt timp după.

Familia lui a făcut plângere la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe data de 14 noiembrie, secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost cuprinsă de flăcări. Un incendiu a izbucnit și în scurt timp, flăcările au cuprins tot salonul. Acolo erau internați pacienți intubați, care fuseseră depistați cu coronavirus.

Medicul de gardă a intrat peste ei și a încercat să îi scoată din flăcări. El s-a ales cu arsuri pe 70-75% din suprafața corpului și a fost transferat la o clinică din Belgia pentru îngrijiri de specialitate.

În total 12 persoane au murit în tragedia de la Piatra Neamț. 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top