Connect with us

Locale

Incendiul de la Piatra Neamț: Încă un supraviețuitor al tragediei a murit

Incendiul de la Piatra Neamț: 15 morți în urma tragediei. Astăzi a fost anunțată vestea că încă un supraviețuitor al tragediei a murit. Astfel, a mai rămas în viață un singur pacienti scos din flăcări și medicul erou, Cătălin Denciu, internat la Bruxelles.

Miercuri, încă un pacient dintre cei internați la Spitalul Județean din Piatra Neamț, infectați cu coronavirus a murit. Doar unul dintre cei șase pacienți mai este în viață.

Pacienții au fost transferați de la Piatra Neamț la Iași, după incendiul de la Terapie Intensivă. Erau la ATI, în secția exterioară de la Lețcani, din județul Iași, relatează Mediafax.

Şase pacienți aflați într-un salon alăturat celui în care a avut loc incendiul de la ATI Piatra Neamț, dar care nu au suferit arsuri, au fost transferați la Spitalul de la Lețcani, ei având COVID.

Doar unul dintre ei a rămas în viață.

În urmă cu trei zile, ministrul sănătății anunța că alți doi pacienți transferați în urma incendiului au murit.

Starea medicului erou Cătălin Denciu

Mediul rănit în incendiul de la secția ATI din Spitalul Piatra Neamț este intubat în continuare, în spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles. Medicii au spus că ar fi pozibil să-l detubeze, în cursul acestei săptămâni, iar în următoarele zile ar fi operat.

Starea medicului din Belgia este stationara. Este echilibrat hemodinamic si hidro-electrolitic, ii fac toaletele arsurilor in fiecare zi – dimineata si seara, urmand ca saptamana viitoare sa se intervina si chirurgical pentru anumite interventii de excitie-grefare, cu posibilitatea detubarii lui la sfarsitul saptamanii viitoare”, a precizat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, duminica, 22 noiembrie.

Medicul salvator de la Spitalul din Piatra Neamț, Cătălin Denciu, a fost rănit pe o suprafață de 75% din corp.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top