Connect with us
În Năvodari oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua agheasmă: preotul a uitat ușa deschisă

Locale

În Năvodari oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua agheasmă: preotul a uitat ușa deschisă

Un preot din Năvodari a primit o amendă vineri în valoare de 2.000 lei pentru încălcarea ordonanțelor militare. Acesta a dat apă sfințită enoriașilor care erau adunați în fața lăcașului de cult la finalul slujbei oficiate în biserică.

În Năvodari oamenii s-au călcat în picioare pentru a lua agheasmă: preotul a uitat ușa deschisă

Explicația preotului pentru polițiști a fost că a „uitat” ușile bisericii deschise, iar când a văzut enoriașii în fața bisericii nu a putut să îi refuze, conform Focus Press.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11,30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţişti locali, s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Polițiștii au disperat mulțimea de oameni și preotului i-au aplicat sancțiunea contravențională.

„În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, a precizează informarea IPJ Constanţa, conform Agerpress.

Conform sursei citate, conducerea IPJ Constanța a decis efectuarea de verificări la Poliția Năvodari pentru a analiza modul de dispunere pe teren a echipajelor de forțe de ordine.

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat că slujba a avut loc în interiorul bisericii conform regulilor.

Acesta a mai adăugat:

„Biserica nu are nicio atribuţie privind prezenţa credincioşilor pe spaţiul public.”

Explicația sa completă:

„Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top