Connect with us
Linia de metrou Drumul Taberei - Eroilor se deschide curând

Locale

Linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor se deschide curând

Bucureștenii au un motiv de bucurie: linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor se va deschide în curând. O veste așteptată de mult timp de locuitorii capitalei.

Linia de metrou Drumul Taberei – Eroilor se deschide curând

Ministrul Transporturilor a anunțat că termenul de finalizare a liniei de metrou Drumul Taberei – Eroilor se va menține pentru luna iunie.

La finalul acestei luni metroul va circula și pe Magistrala 5 pe ruta Drumul Taberei – Eroilor, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor pentru Mediafax.

Conform declarației acestuia, ministerul va efectua testele dinamice și va recepționa lucrările la începutul lunii.

Asta dupa ce Răzvan Cuc promisese finalizarea proiectului la finalul anului trecut, Lucian Bode a setat termenul de finalizare pentru luna iunie a acestui an.

Valoarea totală a acestui proiect este de 3.2 miliarde de lei, lucrările fiind executate de Asocierea Astaldi.

Dezavantaje

Deși este o veste bună, are și părțile sale proaste. Astfel călătorii care doresc să ia magistralele M1 sau M3 vor avea de așteptat mai mult. Metroul va ajunge mai greu deoarece 8 trenuri care au circulat până atunci pe M1 și M3 vor fi mutate pe noul tronson care ar fi inaugurat pe 30 iunie.

Metrorex nu a găsit altă soluție pentru a porni circulația pe acel tronson la data programată. Nu există alte garnituri de metrou disponibile, conform Club Feroviar.

Călătorii de pe magistralele M1 și M3 vor avea de așteptat cu un minut mai mult venirea metroului. Acest lucru face ca la orele de vârf, timpul mediu de așteptare să crească de la 5 la 6 minute. Va mai crește de la 9 la 10 minute în restul orelor, începând cu data de 1 iulie.

„S-a tinut cont de faptul ca pana la sfarsitul anului 2023 vor fi livrate cele 13 trenuri noi achizitionate pentru exploatarea pe Magistrala 5. Prin urmare, in anul 2024 cele 13 trenuri noi se vor utiliza pe Magistrala 5, iar trenurile tip BM utilizate pe acesta magistrala in perioada 2020-2023 vor reveni in parcul Magistralelor 1 si 3, actiune care va crea posibilitatea aplicarii graficelor de circulatie prin care este prevazutascaderea intervalului de urmarire a trenurilor de la 6 minute la 5 minute (nota Club Feroviar – n.red.) in orele de varf de trafic”, extras din proiectul de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

1 Comment

1 Comment

  1. Dan T

    2020-04-10T12:57:13+03:00 at 12:57

    Veste buna-daca se confirma.
    Veste proasta: nu sunt suficiente garnituri de metrou de parca nu se stia ca oricum se va circula candva pe magistrala 5 !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top