Connect with us
Polițistă sub acoperire, "turnată" traficanților chiar de colegi! I-au pus o coroană funerară pe mașină

Locale

Polițistă sub acoperire, „turnată” traficanților de către colegi! I-au pus o coroană funerară pe mașină

O polițistă sub acoperire, inflitrată într-o rețea de trafic de persoane a primit amenințări cu moarte în ziua în care suspecții erau arestați. Cazul polițistei a fost făcut cunoscut de către Adriana Săftoiu, inițiatoarea Comisiei Parlamentare de anchetă privind situația copiilor dispăruți.

Polițistă sub acoperire, „turnată” traficanților

Adriana Săftoiu a prezentat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, cazul unei polițiste tinere sub acoperire, care s-a infiltrat într-o rețea de trafic de persoane și a fost turnată traficanților.

După ce a absolvit Facultatea de Psihologie și a lucrat într-un DGASPC, tânăra a intrat în Academia de Poliție, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore. Polițista a descoperit o rețea în județul în care lucra, iar fix în ziua arestării suspecților, a primit acasă un mesaj înfiorător.

„Polițistă, tânără, infiltrată intr-o retea de trafic de persoane. A absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (păstrez anonimatul din motive lesne de înțeles). Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotârâtă să se dedice destructurării traficului de minore. Infiltrată între traficanţi, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină – o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău.”, se arată în postarea Adrianei Săftoiu.

Vicepreședinta Comisiei Parlamentare de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți spune că doar câteva persoane știau că polițista este infiltrată. În urma amenințărilor, tânăra a renunțat și s-a retras.

„Doar câteva persoane știau că e infitrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi totusi, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi. Am ascultat și am tăcut. Dar las aici încă o mărturie despre ceea ce nu vrem să vedem.”, a precizat Adriana Săftoiu.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top