Prefectura Botoșani: Spor COVID-19 de 30% din salariu pentru toți funcționarii

13.01.2021
Prefectura Botoșani: Spor COVID-19 de 30% din salariu pentru toți funcționarii

Prefectura Botoșani acordă spor COVID-19 de 30%  din salariu pentru toți salariații instituției. Cu excepția prefectului și a subprefecților, toți funcționarii beneficiază de un spor suplimentar pentru implicarea în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Prefectura Botoșani acordă salariaților spor COVID-19

În plină pandemie de coronavirus, Prefectura Botoșani oferă salariaților spor COVID-19 de 30% din salariu pentru toți, mai puțin pentru prefect și subprefecți. Informația a fost confirmată de către prefectul Dan Nechifor.

Sporul se ridică la 30% din salariu şi este acordat în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 131/2020, care prevede că „personalul din instituţiile prefectului care va beneficia de acordarea sporului se stabileşte prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă”.

Potrivit actului normativ, acest spor se acordă pe întreaga perioadă a stării de alertă.

„Fără să îmi aduc aminte de cele două tururi de alegeri unde colegii mei din Instituţia Prefectului au fost în prima linie, pot să îmi aduc aminte de toate celelalte activităţi în care colegii mei au fost implicaţi în combaterea pandemiei şi trebuie să luaţi în calcul că 25% dintre colegii mei au trecut prin boală”, a declarat prefectul Dan Nechifor pentru Agerpres.

Informația privind sporurile COVID-19 pentru salariații prefecturii din Botoșani a fost comentată în spațiul public de mai multe persoane cunoscute. Printre acestea s-a numărat și Marian Godină care și-a expus opinia pe acest subiect controversat.

Godină a spus că este imoral ca cineva să aibă pretenții de ordin financiar în plină pandemie. El a spus că dacă ar trebui să se acorde un spor, atunci cu siguranță polițiștii ar fi cei care l-ar merita mult mai mult decât angajații unei prefecturi.

„Acum se pare că fac aceeași greșeală. În timp ce spun că e imoral ca cineva să aibă pretenții de ordin financiar, în plină pandemie, angajații din prefecturile din țară iau sporuri de 30% pentru lupta anti-covid. Pe lângă astea, se tot vorbește de bonusuri, prime și sporuri care ar urma să fie primite, culmea, tot de cei care deja beneficiază de salariile majorate, or asta mi se pare de-a dreptul revoltător. Ba mai mult, am fost unul dintre cei care au zis și despre sporul anti-covid pentru polițiști că nu ar fi moral, dar între angajații unei prefecturi și polițiști, dacă ar trebui să se acorde un spor (în continuare cred că nu ar trebui) atunci cu siguranță polițiștii ar fi cei care l-am merita mult mai mult”, a susținut Marian Godină.

Potrivit unor informații, în alte prefecturi din țară, sporul se acordă și femeilor de serviciu, însă în cazul Prefecturii Botoșani, acest serviciu (de curățenie) a fost externalizat.