Connect with us
Lovitură grea pentru locuitorii Sectorului 5. Garajele bucureștenilor vor fi dărâmate

Locale

Lovitură grea pentru locuitorii Sectorului 5. Garajele bucureștenilor vor fi dărâmate

Cristian Popescu Piedone este primarul Sectorului 5 al Capitalei. Fostul edil al Sectorului 4 are planuri mari pentru regiunea pe care o are în administrație și începe cu realizarea mai multor locuri de parcare. Pentru asta e nevoie ca mai multe garaje construite ilegal să fie dărâmate.

Garaje dărâmate în Sectorul 5

Piedone începe să facă locuri de parcare în Sectorul 5. Totuși, acest proiect este împiedicat de mai multe garaje care au fost construite ilegale pe suprafețele destinate lui, motiv pentru care primarul  a dispus ca polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții să se deplaseze în teren în vederea verificării respectării prevederilor legale a construcțiilor de tip garaj din strada Uranus nr. 98, bloc U8.

După ce au fost efectuate mai multe verificări, au fost constatate mai multe nereguli. Mai multe garaje, copertine și alte amenajări cu destinația de garaj au fost executate pe domeniul public sau privat al Municipiului București pe raza Sectorului 5.

„Acestea vor fi desfiinţate pe cale administrativă, în acord cu prevederile Legii 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca pe acelaşi amplasament să fie amenajate noi locuri de parcare. Serviciul Disciplină în Construcţii va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcţiilor tip garaj edificate fără autorizaţii de construire pe domeniul public sau privat al Municipiului Bucureşti pe raza sectorului 5”, se arată într-un comunicat.

În Sectorul 5 este criză de locuri de parcare, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri în acest sens. Pe locul celor 20 de garaje, ce vor fi demolate, se vor putea amenaja aproximativ 40 de locuri de parcare.

În perioada următoare, bucureștenii vor afla ce se întâmplă exact cu garajele lor improvizate. Serviciul Disciplină în Construcții va continua efectuarea de verificări în vederea identificării tuturor construcțiilor tip garaj ridicate fără autorizație de construire pe domeniul public sau privat al Municipiului București pe raza Sectorului 5.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top