Connect with us
Situație alarmantă în București! A fost depășită rata de infectare de 3 la 1000 de locuitori

Locale

Situație alarmantă în București! A fost depășită rata de infectare de 3 la 1000 de locuitori

Situația provocată de coronavirus este tot mai dificilă în țara noastră. Zilnic au fost identificate mai mult de 3000 de infectări, ceea ce a alarmat autoritățile. Cea mai dificilă situație este în Capitală, unde există cele mai multe cazuri active de îmbolnăvire și este identificat în fiecare zi un număr mare de cazuri noi. Astăzi, 13 octombrie, a fost depășită rata de incidență de la 3 la mia de locuitori, situație în care sunt prevăzute mai multe restricții.

Rata de infectare în București

Conform INSP, rata de incidență a cazurilor de coronavirus din București a ajuns la 3,1 de infectări la 1.000 de locuitori. Situația este una dificilă, având în vedere că autoritățile au decis ca după depășirea pragului de 3 infectări la 1000 de locitori să impună noi restricții prin care să țină sub control lucrurile și să evite producere unei tragedii.

În aceste condiții, este prevăzută închiderea tuturor școlilor din Capitală și desfășurarea cursurilor exclusiv în mediul online. La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, care va decide ce măsuri restrictive va adopta.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

INSP a anunța că în săptămâna 5 – 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Bacău, Timiș și Cluj, iar 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad și Olt. De altfel, în 31 de județe și în Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată de peste 100/100.000 locuitori.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top