Connect with us
Nelu Tătaru anunță că scăpăm de declarația scrisă: "Motive întemeiate, ce pot fi declarate verbal"

Știri

Nelu Tătaru anunță că scăpăm de declarația scrisă: „Motive întemeiate, ce pot fi declarate verbal”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că după 15 mai vom scăpa de declarația de propria răspundere în cadrul unei dezbateri în Parlament. Nu vom mai avea nevoie de declarația pe propria răspundere în forma scrisă atât pentru deplasarea în localitate, cât și în afara sa. Totuși, vom putea părăsi localitatea doar din motive bine întemeiate. Află mai jos mai multe detalii.

Nelu Tătaru anunță că scăpăm de declarația scrisă: „Motive întemeiate, ce pot fi declarate verbal”

Motivele întemeiate includ îngrijirea unor persoane, deplasarea la o proprietate, participarea la evenimente restrânse de familie. Fiecare motiv va trebui dovedit. De exemplu, se va prezenta actul de proprietate sau se va furniza o adresă.

Declarația scrisă nu va mai fi obligatorie. Nelu Tătaru a declarat: „Deocamdată declararea poate fi verbală.” Conform acestuia deplasarea persoanelor în afara localității va fi permisă în aceste situații:

1. în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
2. în scop umanitar sau de voluntariat;
3. realizarea de activități agricole;
4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament;
7. din alte motive justificate, precum:
− îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie;
− îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere;
− asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități;
− deces al unui membru de familie.

Mai mult, deplasarea persoanelor în afara unei localități va fi permisă respectând anumite condiții pentru motivele de mai jos:

1. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
2. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
3. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
4. pentru achiziția, service-ul, efectuarea itp sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top