Connect with us
Care este pulsul normal la adulți. De câte ori trebuie să bată inima într-un minut

Sanatate

Care este pulsul normal la adulți. De câte ori trebuie să bată inima într-un minut

De fiecare dată când pulsul are valori mai mari, oamenii se tem că au probleme de sănătate. Există, totuși, mai multe cauze care duc la creșterea pulsului, care nu înseamnă neapărat că trebuie să ne facem griji. Află ce înseamnă, de fapt, un puls normal la adulți și cum variază bătăile inimii în funcție de vârstă și de activitatea zilnică, pentru a-ți da seama dacă este cazul să-ți faci griji.

Pulsul normal la adulți

Pulsul sau ritmul cardiac ne arată de câte ori bate inima cuiva pe parcursul unui minut. Este important să urmărim destul de des care sunt valorile pulsului, pentru a descoperi dacă suntem sănătoși sau este cazul să consultăm un doctor cu privire la neregulile pe care le observăm la noi.

Specialiștii susțin că pulsul variază de la o persoană la alta. De obicei, pulsul este influențat de: activitățile fizice întreprinse, de gen, vârstă, greutatea corporală și de starea generală de sănătate a unei persoane.

Există mai multe modalități de a măsura pulsul, însă medicii susțin că cel mai ușor poate fi verificat  în acele zone ale corpului unde arterele importante trec aproape de suprafața pielii. Cele mai bune locuri în care poate fi măsurat pulsul sunt: încheieturile mâinilor, interiorul cotului, partea laterală a gâtului sau partea superioară a membrelor inferioare.

Pulsul cardiac poate fi luat fără ajutorul unui aparat special, ci doar plasând degetul arătător și mijlociu pe una dintre aceste zone. Astfel, timp de 60 de secunde, vezi câte bătăi înregistrezi și află care este pulsul. Înainte de a începe acest procedeu, asigură-te că ai stat liniștit 10 minute.

Specialiștii americani subliniază că pulsul normal, adică frecvența cardiacă în repaus normală este:

  •  la copiii cu vârste între 6 și 15 ani: 100 de bătăi pe minut;
  •  la adulții cu vârsta de 18 ani și peste acest prag: între 60 și 100 de bătăi pe minut.

Pulsul poate crește considerabil în momentele tensionate, atunci când facem efort sau când mergem la sală. Totuși, există mai multe cauze care duc la creșterea sau scăderea ritmului cardiac.

Vârsta- Pe măsură ce înaintezi în vârstă, frecvență cardiacă în repaus scade.

Și fumatul este una dintre cauzele care duc la creșterea pulsului. Astfel, dacă ești fumător, este posibil ca pulsul tău să fie mai mare. Oamenii care au astfel de probleme ar putea renunța la fumat pentru a scăpa de acestea.

Și emoțiile duc la creșterea pulsului, la fel ca temperatura la care ne aflăm sau poziția în care stăm. Dacă suntem mult prea încântați pentru ceva, suntem expuși la temperaturi mari sau ne schimbăm brusc poziția corpului, pulsul poate crește ușor.

Este posibil ca persoanele care sunt obeze să aibă un puls mai mare, deoarece inima lor lucrează mai mult decât la o persoană cu o greutate normală.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top