Connect with us
Povestea impresionantă a celui care a descoperit vaccinul anti-covid-19. Ele este copilul-imigrant care va pune capăt pandemiei

Sanatate

Povestea impresionantă a celui care a descoperit vaccinul anti-covid-19. Ele este copilul-imigrant care va pune capăt pandemiei

Pandemia continuă să reprezinte o amenințare pentru toți oamenii, însă speranța a crescut de când a fost descoperit vaccinul anti-covid-19, despre care specialiștii susțin că va fi soluția pentru a scăpa de nemilosul virus al momentului. Campania de vaccinare a început deja în Marea Britanie, urmând ca vaccinul să fie distribuit în restul statelor treptat. Până atunci, cu siguranță oamenii vor să știe cine a fost cel care a descoperit acest tratament, omul cu o poveste de viață impresionantă.

Cine este, de fapt, cel care a descoperit vaccinul anti-covid-19

Vaccinul anti-covid a fost descoperit de către Ugur Sahin, cel care a fondat compania germană  BioNTech, care a dezvoltat împreună cu gigantul farma Pfizer tratamentul împotriva acestui virus nemilos al momentului. Ugur Sahin este directorul executiv al companiei BioNTech, care a devenit unul dintre cei mai bogați 100 de germani, împreună cu soția lui, Oezlem Tuereci, alături de care lucrează și cu sprijinul căreia a fondat marea companie.

Povestea lor de viață este una impresionantă. Ugur Sahin face parte dintr-o familie modestă, cu mulți copii, tatăl lui fiind un emigrant turc, muncitor la fabrica Ford din Cologne, în vestul Germaniei. Marele specialist din acest moment este copilul în tricou galben din poza de mai jos, care privește sfiit și timid la aparat. Inițial, el a activat ca medic specialist în Medicină Internă și Hematologie/Oncologie la Universitatea Köl, unde a devenit și profesor.

Și soția lui este tot fiică de emigrant, care a făcut tot posibilul pentru a ajunge acolo unde și-a propus și care face acum o echipă perfectă alături de soțul ei.

Inițial, compania germană era axată pe lupta împotriva cancerului, cei doi soți dedicându-și viața pentru descoperirea unui tratament eficient împotriva uneia dintre cele mai grele boli ale momentului. Când și-au dat seama că tehnica lor poate fi folosită și la un vaccin împotriva noului coronavirus, au decis să pună bazele acestuia, iar planul lor a și dat rezultate.

Cel care a descoperit soluția salvatoare a omenirii care se luptă de aproximativ un an cu acest virus a rămas același om modest ca cel de dinainte de cariera de succes cu care se poate lăuda acum.Este apreciat pentru faptul că, deși a ajuns la un nivel atât de mare și a devenit un om bogat, continuă să vină la serviciu cu bicicleta, nu are nici măcar o mașină și se menține într-un aer modest. El declară că banii pentru el nu înseamnă totul, ci au nevoie de venituri doar pentru a supraviețui, nu pentru a-și satisface vreo plăcere anume.

“Nevoia noastră de bani este doar nevoia de a avea o viață normală, nu avem nevoi speciale. Nu avem nici măcar o mașină.” a declarat doctorul Sahin.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top