Connect with us
Nelu Tătaru: Internarea celor asimptomatici va fi făcută pentru 48 de ore

Sanatate

Nelu Tătaru: Internarea celor asimptomatici va fi făcută pentru 48 de ore

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a făcut noi declarații legate de situația infectaților COVID-19, dar care sunt asimptomatici. Acesta a precizat că persoanele infectate vor fi reținute 48 de ore în spital pentru evaluare, după care vor fi lăsați să plece acasă.

Internarea celor asimptomatici va fi făcută pentru 48 de ore

Nelu Tătaru a precizat că internarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, dar care nu prezintă simptome se va face pentru 48 de ore. După acest interval, asimptomaticii pot pleca acasă pentru a sta în izolare.

Spre deosebire de aceștia, pacienții simptomatici vor sta internați până la ameliorare sau până când devin asimptomatici.

Declarațiile ministrului au fost făcute după dezbaterea din Camera Juridică a Senatului a legii carantinei.

”Se va merge pe internarea asimptomaticilor cu evaluare de maximum 48 de ore şi decizia de izolare la domiciliu pentru 14 zile, dacă vorbim de COVID-19. Medicul curant va avea posibilitatea de a-şi susţine diagnosticul pus. DSP-ul va da actul administrativ după cele 48 de ore de evaluare în spital. Persoanele infectate simptomatice vor fi internate în spital, cu posibilitatea externării la ameliorarea simptomelor”, a declarat  Nelu Tătaru.

Cele mai recente date furnizate ieri, 14 iulie, de către Grupul de Comunicare Strategică.

România se confruntă cu 637 cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore. S-au făcut 14.237 teste în ultimele 24 de ore, cu 7.582 mai multe decât numărul raportat ieri.
În total, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.
Recordul de îmbolnăviri zilnice a fost consemnat pe 11 iulie, când au fost raportate 698 de cazuri noi de COVID-19 la 14.610 de teste efectuate.
La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. Maria

    2020-07-15T09:52:32+03:00 at 9:52

    Si cei cu boli cronice cite ore. ?
    Ca nu se poate interna sta pe la usii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top