Connect with us
Când revenim la o viață normală. Nelu Tătaru, dezvăluie data mult așteptată

Sanatate

Nelu Tătaru, un nou anunț despre restricții

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat luni seara că deocamdată nu se pune problema stabilirii unor noi restricții pentru români, chiar dacă în ultimele două zile numărul noilor îmbolnăviri a început să crească din nou. El a mai precizat că momentan se analizează rezultatele relaxării restricțiilor și ulterior se vor lua decizii.

Nelu Tătaru, un nou anunț despre restricții

Atât duminică, cât și luni, România a avut câte 213 cazuri de noi îmbolnăviri pe zi, în contextul în care sâmbătă au fost raportate numai 145 de noi cazuri. Această ușoară creștere a fost interpretată de mulți ca fiind un semn că românii au uitat deja de regulie impuse de autorități și a ridicat întrebarea: dacă vom reveni la starea de urgență? Nelu Tătaru a lămurit situația luni seara.

”Deocamdată nu se pune problema, noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a menționat că momentan se evaluează weekendul trecut și rămânem într-o perioadă de relaxare în cida acestor ușoare creșteri. Totodată, el a mai subliniat și că apar noi focare în special în instituții unde se tratează și sunt îngrijite persoane în etate, așa că de acolo vin cele mai multe cazuri noi.

”Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă de relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi.

Vom vedea de unde vin aceste cazuri noi. Avem în continuare focare în instituțiile unde sunt tratați pacienți în vârstă, pacienți cu afecțiuni neuropsihice, la personalul care tratează acești pacienți, precum și în corpul medical. În condițiile în care vom avea o creștere a numărului de cazuri în alte condiții, cum este la Toflea, în județul Galați, am carantinat acele localități”, a spus Nelu Tătaru în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top