Connect with us
OMS avertizează: Soarele nu distruge virusul. Medicii vorbesc și de alte dispozitive periculoase

Sanatate

OMS avertizează: Soarele nu distruge virusul. Medicii vorbesc și de alte dispozitive periculoase

OMS ține să ne informeze că venirea verii si prezența Soarelui nu ne va ajuta contra virusului Covid-19. De fapt, ultravioletele în exces nu vor preveni infecția, dar ne pot afecta pielea. Nu trebuie să stăm prea mult la soare crezând că vom căpăta imunitate. Medicii au descoperit și alte dispozitive periculoase pentru sănătatea noastră.

OMS avertizează: Soarele nu distruge virusul. Medicii vorbesc și de alte dispozitive periculoase

Virusul Covid-19 are de fapt o memrană care poate fi distrusă doar cu ajutorul apei, săpunului, alcoolului, clorului sau apei oxigentate. De asemenea, acest înveliș este sensibil la ultraviolete, dar nu și la soare.

“Razele ultraviolete emise de soare nu au intensitatea suficient de mare ca să îl netutralizeze, să îl inactiveze”, a  explicat Grigore Mihăescu de la Facultatea de Biologie.

Lămpile cu ultraviolete sunt capabile să distrugă virusul datorită radiațiilor concentrate, dar OMS ne spune clar că nu este bine să ne expunem pielea la aceste dispozitive.

“Ultravioletele ne pot ajuta să sterilizăm aerul din încăperi pentru că anumite lungimi de unda care fac parte din spectrul ultraviolet sunt folosite pentru efectul bactericid şi virucid, adică dezintegrează molecule din compoziţia bacteriilor şi sunt creditate ca şi efect virucid. Pentru că ne depăşesc puterea de apărare a învelişului cutanat şi pot să se soldeze cu arsuri solare, cataractă, cu fotoalergii”, a declarat medicul primar dermatolog Luminiţa Marinescu, potrivit stirileprotv.ro.

Concluzionând, virusul poate fi contractat și daca ne expunem excesiv la soare. Boala nu poate fi ocolită datorită vremii frumoase, ci măsurilor noastre de a ne proteja. OMS ne-a avertizat în mod repetat și destul de clar să nu ne atingem ochii, nasul, gura sau limba cu mâinile neigienizate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top