Connect with us
O nouă înșelăciune îi bagă în panică pe români. Ce nouă metodă au descoperit hoții

Locale

O nouă înșelăciune îi bagă în panică pe români. Ce nouă metodă au descoperit hoții

O nouă metodă de înșelăciune a luat naștere în ultima perioadă. Hoții se folosesc pe pandemie pentru a profita de pe urma românilor mai naivi și astfel fac rost de sume colosale. Noua metodă este foarte asemănătoare cu cea a accidentului, însă pretextul folosit de această dată este infecția cu noul coronavirus.

Oamenii legii au reținut deja trei persoane care puneau în aplicare această înșelăciune

Trei persoane din Tecuci au fost reținute de autorități după ce mai mulți români au depus plângeri la Poliție că ar fi fost înșelați printr-o metodă de-a dreptul halucinantă. Bărbații foloseau o tehnică foarte apropiată de cea a accidentului. Mai exact, sunau persoane în vârstă și se dădeau ca fiind copii lor care s-au infectat cu noul coronavirus și au nevoie de ajutor. La scurt timp hoții își schimbau tonalitatea vocii și se dădeau drept cadre medicale, solicitând tot felul de bunuri și bani de la persoanele pe care le sunau.

Din fericire nu foarte mulți români au căzut în plasa lor.  O singură persoană a căzut în plasa lor, iar alți patru români au reușit să evite înșelăciunea fiind mult mai vigilenți. Persoana înșelată ar fi fost o bătrână în vârstă de 75 de ani care le-ar fi dat șarlatanilor suma de 2000 de lei.

„Doar o singură persoană a fost înșelată prin această metodă, celelalte patru contactate fiind mai vigilente. Ele au luat legătură cu copiii lor și și-au dat seama că la mijloc nu este lucru curat. Chiar dacă în cazul lor a fost doar o tentativă, se reține infracțiunea de înșelăciune pentru cei trei pentru că o fapta s-a consumat”, a precizat Paula Enache, purtator de cuvant al IPJ Vrancea, potrivit Ziare.com.

Acum cei trei bărbați din Tecuci vor fi prezentați judecătorilor din Focșani cu propunere de arestare preventivă. Ei au vârste de 29 de ani și de 21 de ani, cel mai tânăr fiind și șoferul rețelei.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top