Connect with us
Premieră în spitalele din România! Infecția cu Covid-19 va fi identificată pe loc

Sanatate

Premieră în spitalele din România! Infecția cu Covid-19 va fi identificată pe loc

Pandemia de coronavirus a afectat multe state din întreaga lume. Până acum nu a fost găsit un tratament pentru acest virus puternic, însă doctorii depun efoturi semnificative pentru pacienții infectați. Și autoritățile joacă un rol important, încercând să țină sub control situația, pentru a evita o explozie de cazuri. Până acum, infecția cu Covid-19 putea fi identificată doar prin efectuarea unor teste, al căror rezultat putea fi așteptat chiar și 24 de ore. Sistemul medical se bucură, începând de azi, de o modalitate rapidă de identificare a virusului Covid-19, printr-o simplă scanare.

Premieră în spitalele din România! Infecția cu Covid-19 va fi identificată pe loc

Este vorba de un computer tomograf mobil, care permite depistarea rapidă a infectării cu Covid-19. Aparatul ultraperformant a fost achiziționat de Primăria Sectorului 1 și va ajunge în dotarea Institutului Național „Matei Balș”. Cu ajutorul tomografului vor putea fi efectuate în jur de 1000 de teste pe zi cu rezultate rapide și va intra în utilizare de luni. Investiția a fost de aproximativ 1 milion de euro.

Adrian Streinu-Cercel consideră că această achiziție este extrem de importantă, oferind o nouă viziune asupra acestei boli. Astfel, orice pacient cu simptomatologie de coronavirus va trece prin această scanare, ceea ce va ușura munca medicilor, cât și durata de așteptare a pacienților.  Tomograful are un soft care identifică leziunea pulmonară de tip COVID. Astfel, medicul va ști exact în ce direcție să-l orienteze pe pacient.

„Acest computer tomograf mobil ne este deosebit de util pentru screening. În momentul în care pacientul cu COVID sau cu afectare de SARS-COV-2 intră în institut, primul lucru pe care îl va face este să treacă pe lângă această unitate. I se va face investigația de rigoare, după care ajunge pe secție. Ce este important este că acest instrument ne dă o idee încă de la început încotro va merge pacientul din punct de vedere clinic, ceea ce scurtează mult timpii de așteptare din punctul de vedere al luării deciziei terapeutice.”, a spus prof. Adrian Streinu Cercel.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top