Connect with us
România va folosi transferul de plasmă în tratarea pacienților cu Covid-19

Sanatate

România va folosi transferul de plasmă în tratarea pacienților cu Covid-19

Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a susținut un interviu pentru Digi24, unde a vorbit despre tratamentul pentru Covid-19. Acesta a declarat că România va recurge la tratarea prin transferul de plasmă cu anticorpi, în cazul pacienților în stare gravă. Este o metodă de transmitere a anticorpilor dezvoltați de o persoană care s-a vindecat către o alta care încă se luptă cu virusul.

România va folosi transferul de plasmă în tratarea pacienților cu Covid-19

Ministrul a declarat că România a primit trei aparate de plasmafereză printr-o donație. Plasma se va recolta în trei centre, de la pacienții persoanele care au învins lupta cu virusul. În prezent, sunt 1000 de pacienți vindecați, dar înainte ca cei voluntari să devină donatori, trebuie să îndeplinească anumite condiții.

„Trebuie să fie pacienți sănătoși, fără simptomatologie, cu un test negativ și să existe evidențierea anticorpilor. Oamenii nu sunt obligați; ca orice donare, este voluntară.”, a eplicat Nelu Tătaru.

Tehnica ce urmează a fi aplicată în România, este folosită deja în mai multe țări, pecum China sau Italia. Doctorul Mihnea Boștină a explicat că anticorpii funcționează ca un medicament și asigură imunitate pentru câteva săptămâni sau chiar luni. Este un avantaj în special pentru cadrele medicale, care sunt cei mai expuși actori, dar și pentru pacienții din categoriile cu risc mare.

Îi va ajuta gena sau vaccinul vaccinul BCG pe români?

În ceea ce privește tratamentul pentru Covid-19, în România se desfășoară mai multe studii clinice. Pentru a putea fi făcut un vaccin, se asteaptă o stabilizare a virusului. În acest moment, ventilatoarele rămân ultima speranță a pacienților critici, iar creșterea numărului acestora este pe cale să se realizeze.

Întrebat ce crede despre teoria confrom căreia românii au o genă care îi avantajează sau cea a vaccinului BCG, Nelu Tătaru spune că în acest moment, românii speră că vor găsi ajutor în orice, dar nu există studii care să ateste aceste teorii.

„Ne punem speranța în orice, dar trebuie să rămânem precauți. Testele vor evidenția dacă într-adevăr sunt și tratamente adjuvante. În acest moment, mergem pe un tratament simptomatic, un tratament cu antivirale, cu imunomodulatoare, cu antibiotic, ne adaptăm la fiecare etapă de evoluție și la fiecare pacient în parte.”, a subliniat ministrul.”

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top