Connect with us
Ajutoare sociale mai mari în 2021. Despre ce sumă este vorba

Social

Ajutoare sociale mai mari în 2021. Despre ce sumă este vorba

Ajutoare sociale mai mari în 2021. De la anul, statul român va majora ajutorul social în trei etape, la finalul cărora suma pe care o vor încasa persoanele asistate social se va mări cu 140% față de suma actuală. Indicatorul social de referință, în funcție de care se calculează toate prestațiile sociale, va crește de la 500 de lei cât este în prezent, la 1200 lei în următorii 3 ani.

Ajutoare sociale mai mari din 2021

Anul următor vine cu vești bune pentru românii care sunt asistați social. Statul le va da mai mulți bani decât primesc în prezent. Va fi o majorare care se va face în trei etape, la finalul cărora suma se va mări cu 140% față de cea pe care o primesc acum asistații sociali din România.

În luna octombrie a anului 2020, deputații au adoptat o propunere legislativă care prevede creșterea indicatorului social de referință până la valoarea de 1.200 de lei în trei etape anuale, începând cu anul 2021.

Cu alte cuvinte, suma reprezintă banii pe care îi va încasa fiecare asistat social.

Valoarea indicatorului social de referință este stabilită în prezent la 500 de lei, astfel acesta va crește cu 700 de lei sau 140% procentual, la finalul perioadei de majorare, deoarece creșterea va fi efectuată pe etape.

Prima creștere a ajutorului social este preconizată la începutul anului 2022, până la 980 de lei și ultima creștere va avea loc pe data de 1 ianuarie 2023, când indicatorul social de referință va ajunge la valoarea de 1.200 de lei.

„Creșterea ISR va rezulta automat într-o majorare a diverselor beneficii sociale acordate prin raportare la ISR, cum ar fi ajutorul pentru șomaj, sprijinul pentru persoanele cu dizabilități, venitul minim garantat, alocația pentru susținerea familiei. Reamintesc că ISR a rămas nemodificat din 2008 la valoarea de 500 de lei, bazându-se informal pe salariul minim de atunci. În consecință, am propus creșterea ISR la 1.200 de lei și ajustarea la salariul minim de acum”, a transmis pe Facebook deputatul Adrian Dohotaru.

 

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top