Connect with us
Anul în care Revelionul a fost anulat: "Stăm în casă sau în apropierea casei"

Social

Anul în care Revelionul a fost anulat: „Stăm în casă sau în apropierea casei”

2020 este anul în care Revelionul a fost anulat. Devine o amintire noaptea dintre ani pe care românii o petreceau la o masă mare cu familia extinsă, în stradă alături de alți zeci de oameni, sau la petreceri private. În an pandemic, românii sunt sfătuiți de autorități să petreacă alături de cei cu care locuiesc. Noaptea dintre ani va fi petrecută în casă sau în apropierea casei, ne spun autoritățile.

Cum vom petrece Revelionul 2020

Revelionul din acest 2020 este sub semnul restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Dacă în alți ani românii petreceau acasă, cu toată familia, cu rude venite din străinătate, la petreceri private, sau în stradă, alături de alte câteva zeci de persoane, de data aceasta va fi fix pe dos.

Autoritățile fac apel la responsabilitatea fiecăruia dintre noi, să evităm aglomerațiile de orice fel și să nu ne comportăm ca în anii trecuți, mai ales că avem o serie de restricții.

Carantina de noapte se menține în România și în următoarele 30 de zile, ceea ce include Crăciunul, dar și noaptea dintre ani. Cu alte cuvinte, în intervalul orar 23.00-05.00, românii trebuie să fie la locuința lor, și nu pe stradă. De altfel, Raed Arafat a spus clar că de Revelion va trebui să stăm în casă sau în apropierea casei și să respectăm toate limitările care au fost în vigoare până acum și care se mențin în continuare.

„De Revelion stăm în casă sau în apropierea casei. Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe, adică totul în limita limitărilor care au fost. Dacă vorbim de petreceri de sute de oameni, de mii de oameni în stradă, nu. Asta este clar că nu”, a declarat Raed Arafat.

Întrebat de un jurnalist dacă putem ieși în fața blocului, Arafat a răspuns:

„Se pot pune multe ipoteze. Regulile sunt clare. Cei care intră în contact cu multe persoane se pun în pericol pe ei și pe ceilalți. Ne putem bucura de Anul Nou respectând regulile.”, a mai spus șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență.

Acestea fiind spuse vom avea un Revelion atipic, o trecere dintre ani cum n-a mai fost vreodată. Trebuie să ținem cont de aceste restricții impuse de autorități, să fim responsabili pentru sănătatea noastră și a celor din jur. A fost un an atipic care se va termina la fel, dar sperăm la un an nou mai bun, în care să scăpăm de pandemia de coronavirus.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top